Crayta krijgt in de toekomst Crowd Play

Nieuws
vrijdag, 05 februari 2021 om 12:15
maxresdefault 2
Crayta is één van de eerste games die werkte met Stadia exclusieve features. In deze game zagen we namelijk voor het eerste een beta van State Share. Na State Share wordt nu Crowd Play toegevoegd aan de game.

Wat is Crowd Play?

Met Crowd Play is het voor streamers mogelijk om kijkers via hun YouTube-video toe te voegen aan hun game. Er verschijnt een knop en een wachtrij tijdens de livestreams, waar kijkers op kunnen klikken. We hebben eerder deze week een artikel geplaatst waarin we meer vertellen over Crowd Play. In Crayta werkt de Crowd Play functionaliteit zoals geschetst. Kijkers kunnen dus de game van de streamer joinen. Andere games zoals Outcasters hebben nog meer opties, waardoor kijkers bijvoorbeeld kunnen stemmen op power-ups. Een datum is nog niet genoemd, maar de feature komt ongetwijfeld binnenkort.

Goede ontwikkelingen voor Crayta

Na een rustige tijd volgen er nu regelmatig goede ontwikkelingen voor Crayta. Eerder deze week konden we ook al melden dat Crayta cross-play krijgt met de PC versie van de game, die binnenkort uitkomt. Dit is een welkome toevoeging voor de fans van de game. Crayta is ook de grondlegger van de State Share functionaliteit, waar Hitman 3 nu van profiteert. In Crayta was het alleen nog mogelijk om middels een link een game in te gaan, waar het bij Hitman 3 nu ook met screenshots en filmpjes kan.
Ben je fan van Destiny 2? Dan is het goede nieuws dat er veel nieuwe content onderweg is. Je kunt hier meer lezen. En de Yakuza serie maakt zijn entree op Stadia, middels de spin-off Judgment. Je leest hier wanneer we de game mogen verwachten.