Goed nieuws: crossplay voor Destiny 2 komt na de zomer

Nieuws
vrijdag, 26 februari 2021 om 12:15
beyondlight 5f7ed3a84e141
Bungie, de ontwikkelaar van Destiny 2, heeft een nieuwe roadmap gepubliceerd waarin de toekomst van Destiny 2 wordt toegelicht. Er is een groot positief punt voor de Stadiaspelers: crossplay komt eraan.

Destiny 2 krijgt crossplay

In de roadmap, die zeker de moeite waard is om te lezen, wordt veel nieuwe informatie gedeeld. Zo wordt er gesproken over de volgende grote contentupdates genaamd 'The Witch Queen' en 'Lightfall'. Aan deze updates wordt nu hard gewerkt en deze zijn van dezelfde orde van grote als 'Beyond Light'.  Beide uitbreidingen zijn onderdeel van een groter verhaal waar ook 'Beyond Light' onderdeel van maakt. We hoeven deze uitbreidingen voorlopig niet te verwachten, maar er wordt goede voortgang gemaakt. Daarnaast komen er veranderingen voor beloningen en de level caps. Bungie belooft het gat minder groot te maken tussen de uitbreidingen, zodat je sneller kunt deelnemen aan end-game activiteiten en dat is een positieve ontwikkeling. Maar het beste nieuws is dat er hard gewerkt wordt aan crossplay-ondersteuning. Crossplay stelt je in staat om met je vrienden te spelen, ongeacht op welk platform ze zich bevinden.

Crossplay zeer welkom

Alhoewel Destiny 2 de meest gezonde online populatie heeft van de Stadia-games, is crossplay nooit een verkeerde keuze. Er zijn simpelweg nog niet enorm veel spelers die op Stadia Destiny 2 spelen, waardoor op rustige moment de matchmaking soms lang kan duren. In Season 14 gaat Bungie al proef draaien met crossplay en vanaf Season 15 gaat de functionaliteit live. Zo is de planning in ieder geval. De planning is dat Season 15 rond de herfst live zal gaan. Nog even geduld dus!
De ambitieuze game Skyclimbers heeft nieuwe beelden gedeeld voor de kickstartercampaign. Je kunt deze hier bekijken. En mis ook de nieuwe games en sales voor Stadia niet deze week. Je kunt deze hier checken.