Humankind verklapt in deze video hoe oorlog voeren in de game werkt

Nieuws
vrijdag, 26 februari 2021 om 12:30
maxresdefault 1 5f907299d0f68
Humankind komt er over enkele maanden alweer aan. De game zal de eerste 4X strategiegame op Stadia zijn die veel inspiratie gehaald heeft uit de Civilization-reeks. In een nieuwe video wordt nu getoond hoe oorlog voeren in de game werkt.

Oorlog voeren in Humankind  

Traditioneel gezien is het voeren van oorlog in games als Civilization en Humankind niet heel spannend. Twee units staan tegenover elkaar en vallen elkaar aan, er speelt een animatie af en je ziet het resultaat. Humankind probeert op dit vlak te innoveren. Zoals in onderstaande video te zien is, voelt het veel minder statisch aan. Zodra een gevecht begint, wordt de omgeving eromheen omgetoverd tot een 'Battlefield'. Alle aanwezige units zullen participeren, waardoor gevechten niet alleen groter maar veel strategischer worden. Een leuke twist die hopelijk meer diepte brengen bij dit aspect. In onderstaande video wordt er meer uitgelegd.

Humankind eerder al te testen via Stadia

Tijdens de Good Days-aankondigingen van vorig jaar, was Humankind één van de titels die een speelbare demo kreeg. De reacties waren zeer positief, want er was meteen te zien dat de game probeert te innoveren binnen het genre. Daarnaast was het ook meteen een moment om feedback te geven voor de ontwikkelaars. Humankind staat gepland voor 30 april en komt alleen uit op Stadia en de PC.
De early-access-game One Hand Clapping heeft een nieuwe update uitgebracht. De game komt steeds dichter bij een volledige release. Je vindt hier de aankondiging. En mis onze review van Journey To The Savage Planet niet. Je kunt deze hier lezen en checken wat wij van de game vonden.