Delen van screen captures is makkelijker gemaakt

Nieuws
donderdag, 12 november 2020 om 16:56
ab4029960b376496929c81f79eb4c5d2
Waar we het afgelopen jaar soms lang hebben moeten wachten op nieuwe Stadia features, rollen ze de afgelopen weken van de lopende band af. Na Family Sharing en spelersprofielen is er weer een nieuwe feature vrijgegeven. Delen van screen captures.
Eén van de grootste kritiekpunten die Google te horen krijgt over het eerste jaar van Stadia, is het ontbreken van simpele basis features of beloofde features. Zo is het bijvoorbeeld nog steeds niet mogelijk om in de Stadia Store te zoeken naar specifieke titels. Eén andere opmerking was dat het delen van je screenshots en video's soms erg omslachtig was. Je kon bijvoorbeeld een tijd lang je screenshots en video's op je telefoon niet downloaden, dit moest via de Chrome browser. Maar nu is het makkelijker. Je kunt namelijk vanuit de Stadia app of je browser, gemaakte screenshots en filmpjes meteen delen met vrienden. Hieronder zie je een voorbeeld van hoe dit er dan uit ziet.

Makkelijk via de smartphone

Als je op een screenshot of video in de Stadia app klikt en je wilt deze delen, krijg je bovenstaand scherm. Er wordt vervolgens een link aangemaakt om de screenshot te benaderen. Deze link kun je kopiëren en overal plakken waar je wilt, zodat iedereen jouw screenshot kan bekijken. Met de knop 'Link delen' kun je op je smartphone heel makkelijk jouw fragmenten delen met al je vrienden, hoe je ook wilt. WhatsApp, Reddit, Discord.. Het maakt allemaal niet uit. Degenen die op de screenshot klikken, krijgen ook de optie om naar die specifieke game in de Stadia Store te gaan. Je kunt zelf op elke moment ook aangeven dat je een specifieke screenshot niet meer wilt delen.
Ubisoft heeft zojuist ook de Song List voor Just Dance 2021 bekend gemaakt. Deze game is vandaag uit en als je nog twijfelt, kun je hier de lijst bekijken in een trailer. En voor iedereen die geen genoeg kan krijgen van het boerenleven, hier nieuwe info over de nieuws Farming Simulator 19 add-on.