DreamWorks Dragons: Dawn of New Riders en Ben 10: Power Trip krijgen leeftijdsrating voor Stadia

Nieuws
donderdag, 04 maart 2021 om 12:00
Dragonsdawnofnewriders
Er zijn twee op cartoons gebaseerde spellen die naar Google Stadia lijken te komen. Het gaat om Ben 10: Power Trip en DreamWorks Dragons: Dawn of New Riders. Beide games hebben een leeftijdsclassificatie gekregen van 6 jaar en ouder. Deze classificatie geldt voor Duitsland.

Ben 10: Power Trip

Ben 10: Power Trip is een spel voor één tot twee spelers. Je speelt hierin Ben Tennyson, een jongeman die met zijn familie op vakantie wil gaan in Europa, als de kwaadaardige vijand Hex roet in het eten gooit. Er worden vier kristallen gebruikt om monsters uit de Void op de wereld af te sturen. Ben kan gelukkig gebruik maken van de Omnitrix om in buitenaardse wezens te veranderen en zo verder te komen. Zo kun je onder andere veranderen in Quatre Bras, Vuurvlaag en Diamantkop.
Je moet hierbij niet alleen vijanden verslaan, want ook puzzelen en verzamelen behoren tot het spel. De game belooft je helemaal mee te nemen in de 3D-wereld van de Cartoon Network-productie. Eerder verscheen dit spel al op andere platforms, dus het is de vraag of deze leeftijdsclassificering betekent dat hij nu ook naar Stadia komt.

DreamWorks Dragons: Dawn of New Riders

Datzelfde geldt voor de actie-avonturengame DreamWorks Dragons: Dawn of New Riders. Het spel kwam enkele jaren geleden al uit op andere platforms en lijkt nu de oversteek te maken naar Stadia. Dragons: Dawn of New Riders is gebaseerd op de populaire How To Train Your Dragon-franchise. Je bent hierin een drakenrijder die schurken moet verslaan die een bende maken van de wereld van Hiccup, Toothless en de andere draken. Het eiland Havenholme is een grote ravage en er staan nieuwe rijders op om andere eilanden te verkennen, vijanden te verslaan en hun eigen herinneringen terug te krijgen.
Gekeken naar de recensies zijn beide games typische games op basis van televisieseries: ze zijn erg vermakelijk voor een jonger publiek, maar laten te wensen over waar het gaat om kwaliteit, herspeelbaarheid en moeilijkheidsgraad. Aan de andere kant zou het goed zijn om meer games te krijgen op Stadia, ook als die juist voor een jonger publiek zijn bedoeld.