Meer uitleg over Gods Will Fall in nieuwe developer diary

Meer uitleg over Gods Will Fall in nieuwe developer diary

Spanning, uitdaging en bevrediging: dat is wat je volgens ontwikkelaar Clever Beans krijgt in Gods Will Fall. In Gods Will Fall stuur je een clan Keltische krijgers aan die allerlei goden een kopje kleiner moeten maken. Want, zoals de naam al doet vermoeden, moeten de goden vallen.

Gods Will Fall

Je zou het niet zeggen als je de cartooneske graphics ziet, maar Gods Will Fall lijkt qua gameplay op Diablo. Het is top-down, zit vol dungeons en je moet alles aansturen alsof je zelf een god bent. Alleen bestuur je in Diablo maar één personage, terwijl dat in Gods Will Fall een groep van acht man is. Die acht man is het enige wat er nog over is van het Keltische rijk, nadat de goden al lange tijd de scepter zwaaien.

In de nieuwe developer diary neemt het team achter het spel je in vijf minuten mee in de opzet van de game. Zo heeft onder andere lead designer Mark Wherrett het woord, maar ook lead environment artist Rich Thomas. Ze leggen onder andere uit dat de goden menen dat de Kelten wel wat dankbaarder mogen zijn voor wat de goden ze hebben gegeven. Denk bijvoorbeeld aan botten, die door de Kelten ‘wit hout’ worden genoemd.

Je zal sterven

“Er is geen tijd om even op adem te komen, want voor je het weet staat er weer een andere god op je te wachten. Ze zijn meedogenloos. Als je niet oplet, ben je in twee klappen dood,” vertelt co-director Andrew Newton, die de game sowieso in drie woorden omschrijft als: “je zal sterven”. Het klinkt heel zwaar en duister, maar de kleurrijke, vrolijk gekleurde graphics laten zien dat er toch ook veel humor in het spel zit. Zo is de variatie in goden groot en heeft elke god zo zijn eigenaardigheden. Bovendien is het spel volgens de ontwikkelaars laagdrempelig.

Meer weten? Bekijk dan de onderstaande developer diary of lees het PlayStadia-artikel over de roadmap. Gods Will Fall is nu verkrijgbaar op Google Stadia, PlayStation 4, Xbox One, PC en Nintendo Switch.

Lees meer over:
Gods will fall

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer