Drie nieuwe games aangekondigd voor Stadia

Nieuws
maandag, 28 september 2020 om 11:30
maxresdefault 5f71b0829d2d6
De afgelopen dagen waren bijzonder druk voor Stadia met veel nieuwe aankondigingen. Maar het aantal nieuwe games blijft maar oplopen, met nu wederom drie nieuwe aangekondigde games. Dit zijn de games Phogs!, Cake Bash en Ary and the Secret of Seasons.
Van de drie games komen er twee binnen enkele weken. Cake Bash heeft namelijk een releasedatum gekregen van 15 oktober terwijl Ary and the Secret of Seasons door de ontwikkelaar op twitter al een releasedatum van 5 november gekregen heeft. Voor Phogs! is nog geen datum bekend. Hieronder stellen we de games wat meer aan je voor.

Cake Bash

Cake Bash is een party game waarin je als een taart drie andere spelers zal moeten verslaan. Zoals we gewend zijn van party games, kun je deze met vrienden spelen of tegen AI tegenstanders. Je kunt kiezen uit diverse taarten om mee te spelen en verschillende arena's om in te vechten. Daarnaast zullen er ook verschillende minigames in de game zitten waarmee je vrienden het leven zuur kunt maken.
Er zal ook een soort campaign in zitten, met de naam Get Tasty! Hierin zul je verschillende minigames en levels achter elkaar moeten spelen om cosmetics te unlocken. Verder ben je vrij om diverse game modes uit te proberen, wanneer je wil. Cake Bash kun je zowel alleen spelen, lokaal met vrienden of online tegen andere spelers.

Phogs!

Phogs! lijkt een erg bijzonder spel te worden. In het spel bestuur je twee honden, die aan elkaar vast zitten. Letterlijk. De afbeelding hierboven schetst hier een beeld van. De bedoeling is om de honden door allerlei levels en hindernissen te leiden vol met puzzels. Je kunt alleen deze twee honden te besturen of samen met een vriend. Je zal goed samen moeten werken om de obstakels en puzzels te overwinnen.
Er gaan 24 levels in de game zitten, zo is bekend gemaakt, vol met obstakels en vijanden. Je kunt lokaal samen spelen maar ook online. Het is zelfs mogelijk om lokaal met twee spelers op één controller te spelen. Je kunt daarnaast ook de twee honden aanpassen met cosmetics die te verzamelen zijn in de game. Wanneer de game op Stadia komt is nog niet te zeggen, maar iets zegt ons dat het niet lang meer duurt!

Ary and the Secret of Seasons

Ary and the Secret of Seasons is een platformer waarin je als Ary je in de wereld van Valdi begeeft. Als de seizoenen van slag raken, is het aan Ary om de seizoenen te herstellen. Zij is namelijk de Guardian of Winter. In een cartoon achtige wereld speel je allerlei vaardigheden vrij en zal je complexe puzzels moeten oplossen. De stijl doet een beetje aan Zelda denken. De game is sinds kort al uit op de PC en consoles. Dat de game naar Stadia kwam was eigenlijk al bekend, omdat de ontwikkelaar eerder op twitter al een vraag beantwoord had dat deze op 5 november naar Stadia komt. We hoeven er dus niet erg lang op te wachten!
Wist je al dat Risk of Rain 2 morgen naar Stadia komt? En dat Baldurs Gate 3 volgende week eindelijk naar Stadia komt? Check het nieuws snel!