Exclusiviteit van Super Bomberman R Online gaat stoppen en game krijgt cross-play

Nieuws
woensdag, 17 maart 2021 om 9:00
super bomberman r online 5f4cc8275ac1a
Zowel de Bomberman franchise als de Pac-Man franchise kregen op Stadia een exclusieve battle royale versie, waarin je met maximaal 63 andere spelers de strijd aangaat. Nu gaat voor Super Bomberman R Online de exclusiviteit verlopen. De game komt ook naar de PS4, Xbox One, Switch en PC, maar dat is niet persé slecht nieuws.
Super Bomberman R Online is niet het succes geworden waar Google ongetwijfeld op gehoopt heeft. De game kreeg veel aandacht rond de release en het zorgde er zelfs voor dat veel nieuwe mensen Stadia gingen proberen, maar na enkele weken raakte de game al in de vergetelheid. Ook het volledig Free To Play maken van de game, heeft de game niet kunnen redden. Het spel wordt nog steeds getergd door lege lobby's die door bots gevuld worden. De game zal nu uitkomen op andere platformen waardoor de lege lobby's hopelijk verleden tijd zijn.

Exclusieve games zijn nog geen succes

De (tijdelijke) exclusieve games op Stadia kunnen nog geen succes genoemd worden. Vrijwel allemaal zijn het indie games die, na een korte periode, vaak alweer vergeten worden. Daarnaast heeft Google op 1 februari ook nog eens besloten te stoppen met het zelf maken van games voor Stadia, een besluit wat bij velen in het verkeerde keelgat schoot. Het beëindigen van de tijdelijke exclusiviteit is in het geval van Super Bomberman R Online ook een kans voor Konami om er nog een succes van te maken. Het is nog niet duidelijk wanneer de game naar Stadia komt.
De Ubisoft game The Crew 2 komt weer met nieuwe content. Je kunt hier een trailer zien van de nieuwste verhaallijn die je kunt volgen. En fans van MotoGP kunnen hier de eerste beelden van het nieuwste deel in de serie bekijken.