Family Sharing laat je eindelijk Stadia-games delen, zo werkt het

Nieuws
vrijdag, 06 november 2020 om 10:28
Stadia 7
Je kan nu Stadia-games delen met maximaal vijf mensen via een 'Google Family Group'. Je hebt daarvoor geen betalend Stadia Pro-abonnement nodig, maar je kan wel niet tegelijk met je gezin eenzelfde game spelen.

Stadia Family Sharing

Het is zo ver, een van de meest veelgevraagde functies van Stadia is eindelijk beschikbaar voor gamers. Je kan nu je ganse gamebibliotheek delen met maximaal vijf gezinsleden. De feature werkt met Googles family group-functie, dat meldt Android Police. Je kan daarmee al langer je aankopen in Google Play en je abonnement op de YouTube Music-streamingdienst delen, maar nu werkt het ook met Stadia. 

Zo werkt het

Als je je gamebibliotheek wil delen, hoef je daarvoor niet geabonneerd te zijn op, het Stadia Pro-abonnement. Je kan games die je individueel hebt aangeschaft delen met je familie, maar het werkt in principe ook met de games die je claimt in Stadia Pro zolang je geabonneerd blijft.
Google bewaart voor alle gezinsleden apart de voortgang in games aan de hand van hun afzonderlijke Stadia-accounts, en die voortgang blijft te allen tijde bewaard. Ook als je straks stopt met je games te delen of als je de toegang verliest tot Stadia Pro na het opzeggen van je abonnement. Familieleden kunnen die games dan alsnog aanschaffen om weer verder te gaan waar ze zijn gebleven.
Voorlopig blijft er nog wel een beperking, en dat is het feit dat je met twee Stadia-accounts niet tegelijk eenzelfde spel kan spelen. Je ziet dan een icoontje dat duidelijk maakt dat het spel wordt gespeeld door iemand van je gezin. Die keuze van Google is wel begrijpelijk, want je kan ook geen fysieke kopie van een spel tegelijk op twee verschillende consoles spelen.

Zo stel je het in 

We zien de functie alvast in onze Stadia-app verschijnen als we tikken op het profielicoontje en dan op 'Gezin'. Je ziet vervolgens 'Probeer onze gezinsfuncties' en je tikt dan op 'Aan de slag'. Je kan daarna kiezen met welke Google-accounts je je Stadia-bibliotheek wil delen. Deelde je al YouTube Music of andere Google-functies met je gezin, dan hoef je niets te doen.
Je kan ook in de Stadia-app beheren met wie je je games deelt en dat kan ook via families.google.com. De gezinsfuncties voor Stadia waren op het moment van schrijven nog niet zichtbaar op Stadia in de Chrome-browser. Dat werkte alleen als we de Engelstalige webpagina gebruikten, en dat kan via deze link.
Ga jij games delen met je gezin? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel of in de PlayStadia-groep op Facebook.