Family Sharing laat je eindelijk Stadia-games delen, zo werkt het

Family Sharing laat je eindelijk Stadia-games delen, zo werkt het

Je kan nu Stadia-games delen met maximaal vijf mensen via een 'Google Family Group'. Je hebt daarvoor geen betalend Stadia Pro-abonnement nodig, maar je kan wel niet tegelijk met je gezin eenzelfde game spelen.

Stadia Family Sharing

Het is zo ver, een van de meest veelgevraagde functies van Stadia is eindelijk beschikbaar voor gamers. Je kan nu je ganse gamebibliotheek delen met maximaal vijf gezinsleden. De feature werkt met Googles family group-functie, dat meldt Android Police. Je kan daarmee al langer je aankopen in Google Play en je abonnement op de YouTube Music-streamingdienst delen, maar nu werkt het ook met Stadia.

Zo werkt het

Als je je gamebibliotheek wil delen, hoef je daarvoor niet geabonneerd te zijn op, het Stadia Pro-abonnement. Je kan games die je individueel hebt aangeschaft delen met je familie, maar het werkt in principe ook met de games die je claimt in Stadia Pro zolang je geabonneerd blijft.

Google bewaart voor alle gezinsleden apart de voortgang in games aan de hand van hun afzonderlijke Stadia-accounts, en die voortgang blijft te allen tijde bewaard. Ook als je straks stopt met je games te delen of als je de toegang verliest tot Stadia Pro na het opzeggen van je abonnement. Familieleden kunnen die games dan alsnog aanschaffen om weer verder te gaan waar ze zijn gebleven.

Family Sharing laat je eindelijk Stadia-games delen, zo werkt het

Voorlopig blijft er nog wel een beperking, en dat is het feit dat je met twee Stadia-accounts niet tegelijk eenzelfde spel kan spelen. Je ziet dan een icoontje dat duidelijk maakt dat het spel wordt gespeeld door iemand van je gezin. Die keuze van Google is wel begrijpelijk, want je kan ook geen fysieke kopie van een spel tegelijk op twee verschillende consoles spelen.

Zo stel je het in 

We zien de functie alvast in onze Stadia-app verschijnen als we tikken op het profielicoontje en dan op 'Gezin'. Je ziet vervolgens 'Probeer onze gezinsfuncties' en je tikt dan op 'Aan de slag'. Je kan daarna kiezen met welke Google-accounts je je Stadia-bibliotheek wil delen. Deelde je al YouTube Music of andere Google-functies met je gezin, dan hoef je niets te doen.

Family Sharing laat je eindelijk Stadia-games delen, zo werkt het

Je kan ook in de Stadia-app beheren met wie je je games deelt en dat kan ook via families.google.com. De gezinsfuncties voor Stadia waren op het moment van schrijven nog niet zichtbaar op Stadia in de Chrome-browser. Dat werkte alleen als we de Engelstalige webpagina gebruikten, en dat kan via deze link.

Ga jij games delen met je gezin? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel of in de PlayStadia-groep op Facebook.

Lees meer over:
Stadia

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer

Net binnen

Life is Strange: True Colors speel je in een ruk uit op Stadia

De derde grote game in de Life is Strange-series is een feit. True Colors is nu uit op onder andere Google Stadia en het is v...

Nu in de Stadia Store: gratis multiplayer-demo van From Space

De studio achter It Came From Space and Ate Our Brains werkt momenteel hard aan From Space, een spel dat in het eerste kwarta...

Darksiders III is nu uit op Google Stadia

Het verhaal van de derde ruiter van de apocalyps -Fury- is nu uit op Google Stadia. Darksiders III is op het platform versche...

Gerucht: God of War en Kingdom Hearts 4 komen via GeForce Now naar pc

Nvidia’s GeForce Now maakt het binnenkort mogelijk dat games als God of War, Kingdom Hearts 4 en Half-Life 2 Remastered naar...

Free to play dit weekend: Madden NFL 22 en Rainbow Six Siege

Het is misschien iets te lekker weer om dit weekend binnen te gaan zitten gamen, maar gelukkig kun je Stadia ook makkelijk me...

Lees meer