Far Cry 5 en Far Cry: New Dawn nu beschikbaar op Stadia

Nieuws
dinsdag, 03 november 2020 om 18:46
Keyart FarCry5 5f89cd24ec95e
Enkele weken geleden werden we verblijd met een boodschap van Ubisoft dat er meerdere Ubisoft games onderweg waren naar Stadia. Twee daarvan zijn nu al beschikbaar op Stadia. Het betreft Far Cry 5 en Far Cry: New Dawn
De Far Cry games zijn first person shooters waarin je het in een grote open wereld vaak opneemt tegen een vijand die een volk of regio onderdrukt. Far Cry 5 en Far Cry: New Dawn volgen dit principe. Far Cry 5 speelt zich af in Hope County, een fictieve weerspiegeling van de staat Montana in de Verenigde Staten. Een cult heeft daar de macht gegrepen en de lokale bevolking onderworpen. Aan jou de taak om de rebellen te helpen de regio te bevrijden. Far Cry: New Dawn is een rechtstreeks vervolg op Far Cry 5. 17 jaar later bevind je je in dezelfde regio als Far Cry 5, met een belangrijk verschil. Er is een atoombom afgegaan en jij bevind je in de nasleep. Een nieuwe factie, The Highwaymen, hebben de macht gegrepen en het is aan jou om orde te herstellen. Op reddit wordt wel vermeld dat de game alleen in 30 FPS te spelen is.

Voorbereiding voor Ubisoft+

Een grote verassing was de aankondiging van alle Ubisoft games niet. Het is een duidelijke voorbereiding voor de aankomst van Ubisoft+, de abonnementsdienst van Ubisoft. Deze dienst is al beschikbaar op de PC en wordt binnenkort uitgebreid naar Stadia en Luna. Met een vast maandelijks bedrag krijg je dan toegang tot alle games van Ubisoft op Stadia. Zie het als een tegenhanger van Stadia Pro. Je hebt geen Stadia Pro abonnement voor deze dienst nodig. Ubisoft+ moet dit jaar nog naar Stadia komen en zal voor € 14,99,- per maand beschikbaar zijn. Kun je niet wachten of wil je de Far Cry games aan je collectie toevoegen zonder abonnementsgeld te hoeven betalen? Dan kun je ze nu dus kopen.
Far Cry 5 is tijdelijk beschikbaar voor € 14,99,-
Far Cry: New Dawn is tijdelijk beschikbaar voor € 14,84,-
Het andere nieuws van vandaag is de ontdekking dat Google werkt aan ondersteuning voor de AV1 Codec. Wat dit precies betekent lees je hier. En mis ook de review van NBA 2K21 niet. Check hem hier.