Stadia app versie 2.42 hint naar nieuwe features

Nieuws
woensdag, 04 november 2020 om 9:46
ab4029960b376496929c81f79eb4c5d2
Er is een nieuwe versie van de Stadia app, versie 2.42 Beschikbaar. Deze keer zijn er weer hints verschenen naar nieuwe features. 9to5Google heeft de broncode ontleed en wat interessante features ontdekt.
Stadia is inmiddels bijna een jaar op de markt, maar enkele basis (en ook beloofde) features zijn nog steeds niet beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan family sharing of het kunnen sturen naar berichten aan andere Stadia-gebruikers. In de nieuwe Stadia app zijn helaas geen nieuwe verwijzingen naar family sharing gevonden, maar wel voor Stadia Messaging. Een release voor het sturen van berichten naar andere Stadia gebruikers lijkt dan ook niet ver weg.

State Share verder uitgebreid

Misschien wel de meest interessante onthulling is de uitbreiding van de State Share feature. State Share werkt momenteel in een beperkt aantal games. Zo kun je in Crayta middels de State Share feature een link van jou gemaakte game sturen en kunnen spelers op de link klikken om meteen in jouw game te komen. Nu lijkt het erop dat je straks ook jouw opgeslagen video's en screenshots kunt gebruiken om andere spelers naar dezelfde plek in de game te kunnen sturen.
Daarnaast komt er ook een functie waarbij je geholpen wordt om third party controllers, zoals de PS4 of Xbox One controller te verbinden met Stadia. Het moet makkelijker worden om op de telefoon met deze controllers te spelen. De laatste nieuwe optie is interessant voor degenen onder ons zonder credit card. Het is straks mogelijk om een Stadia Pro trial zonder credit card te starten. Dit biedt meer mensen de mogelijkheid om Stadia uit te proberen. Wanneer al deze features live gaan, is op dit moment nog niet bekend. Google heeft er een handje van om zonder enige communicatie ineens een feature in te schakelen. Hou PlayStadia in de gaten om op de hoogte te blijven.
Een andere verassende aankondiging van gisteren was de plotselinge release van Far Cry 5 en Far Cry: New Dawn. Meer informatie hierover lees je hier. En wist je dat wij een facebook groep hebben? Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws en kun je meepraten met onze community. Klik hier om lid te worden.