Farming Simulator 22: dit zijn de eerste gameplaybeelden

Nieuws
dinsdag, 31 augustus 2021 om 10:04
farming simulator 22
Het is een vreemde eend in de bijt, maar tegelijkertijd is Farming Simulator al jaren een begrip in de gamewereld. Er wordt dan ook reikhalzend uitgekeken naar het nieuwe deel, dat verschijnt op Stadia, pc, PlayStation 4 en 5, Xbox One en Series X/S. 

Farming Simulator 22

Loop je klompen vast warm, zet de sprinklers vast aan, want er moet weer volop geboerd worden in de nieuwe Farming Simulator 22 van Giants Software. Voor het eerst zien we nu gameplaybeelden van het spel, dat eerder al werd geteased met een video zonder gameplay. 
Farming Simulator mag dan redelijk uniek zijn omdat hij zo realistisch is: in het genre boerderij-simulatiegames is hij zeker niet alleen. Onder andere spellen als Stardew Valley en in mindere mate Animal Crossing hebben ook alles te maken met het vinden van bronnen, het groeien van gewassen, enzovoort.

Honderden landbouwvoertuigen

Wat bij Farming Simulator echter van belang is, dat is het feit dat het niet alleen om die gewassen draait, maar dat je ook kunt plaatsnemen in tractoren en gebruik kunt maken van allerlei landbouwvoertuigen. Je kunt je echt een boer voelen en je leert veel over de agrarische wereld.
Dat gaat veel verder dan een kale tractor, want er zijn in totaal meer dan 400 machines te gebruiken. Er zitten meer dan 100 agrarische merken in, waardoor de landbouwvoertuigen ook nog eens heel realistisch zijn. Denk bijvoorbeeld aan het bekende John Deere, CLAAS, New Holland, Fendt en Massey Ferguson.

Multilplayer boeren

Het is niet alleen een singleplayer: je kunt Farming Simulator 22 ook in multiplayer spelen. Er zijn diverse game modi waarmee je samen met vrienden kunt zorgen dat je boerderij goed wordt gerund en dat de gewassen op het juiste moment met het juiste materiaal worden verbouwd. Dat hoeft niet tegelijk: de een kan overdag ‘werken’, terwijl de ander ‘s avonds zijn best doet op de boerderij.
Farming Simulator 22 verschijnt op 22 november op Stadia, pc, PlayStation 4 en 5, Xbox One en Series X/S.