Gerucht: Er komt een GTA Remastered Trilogy aan voor Stadia

Nieuws
donderdag, 26 augustus 2021 om 11:57
gta3
Rockstar heeft het nog niet bevestigd, maar de geruchtenmolen rondom een GTA Remastered Trilogy draait volop. De verwachting is dat er een geremasterde trilogie komt van GTA III, Vice City en San Andreas. Take-Two zou verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling.
Helemaal een gerucht is het ook niet: Take-Two heeft in zijn investeerderspresentatie laten zien dat er drie nog onaangekondigde remasters in ontwikkeling zijn. Welke dat precies zijn is onbekend, maar de kans is groot dat het om de GTA-games gaat. Kotaku schrijft dat het bronnen heeft die dit bevestigen, al zijn de plannen rondom deze release wel meerdere malen veranderd door de pandemie.

Next-gen ports

Eigenlijk zouden de remasters verschijnen met de next-gen ports van GTA 5 en GTA Online. Het was dan bedoeld als een bonus. Echter kwamen ze er bij de ontwikkeling waarschijnlijk achter dat ze het toch uit wilden brengen als standalone-pakket. Hoewel het een nadeel is dat we er dan waarschijnlijk veel geld aan kwijt zijn, betekent het wel dat Rockstar alles uit de kast moet halen om het een nog beter pakket te maken. Een pakket dat misschien juist zelf weer bonussen krijgt.
In de review van onze IGN USA-collega’s was het oordeel over de originele GTA 3 enorm positief: “De game is waanzinnig goed. Het is echt een van de beste titels van het jaar, op PlayStation 2 of op welk systeem dan ook. Het spel is zo groot, zo meedogenloos diep en zo divers, dat gamers die het kopen het gemakkelijk de eerste keer meer dan 50 uur kunnen spelen. En dan heb je het nog niet eens allemaal gezien. Grand Theft Auto III is een grootschalige operatie die alleen maar beter en beter wordt naarmate spelers erin graven, ook al wordt het op sommige punten belachelijk moeilijk. De veelheid aan redenen om te blijven spelen en om je volkomen betrokken te voelen zijn zo krachtig.”

GTA Remastered Trilogy

De remasters houden in dat er betere graphics zijn, maar dat het spel wel de gameplay heeft zoals je die gewend bent van de PlayStation 2, uiteraard wel ietwat aangepast aan de huidige consoles. Rockstar Dundee zou de remaster in ontwikkeling hebben voor Stadia, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X, Switch, PC en mobiel. Ze schijnen eind oktober of begin november al te verschijnen.