Flinke reclame-uitingen voor Google Stadia op Google TV-homescherm

Flinke reclame-uitingen voor Google Stadia op Google TV-homescherm

Google TV is voorzien van een update waardoor je nu Google Stadia op je Google TV kunt spelen. Dat gaat echter gepaard met advertenties, want Google TV-gebruikers zien nu een nogal prominente tegel voor Stadia-games op hun homescherm.

Google Stadia op Google TV

Hoewel het goed nieuws is dat Google Stadia nu op Google TV en Android TV speelbaar is met een Chromecast, zullen niet alle gebruikers van Google TV blij zijn met de update. Ook als je geen Google Stadia-accessoires bezit of lid bent, dan krijg je de reclames namelijk ook te zien op de tegel van de homescherm van Stadia.

Veel mensen maken gebruik van een Chromecast: 80 miljoen om precies te zijn. Dat is een enorme schare aan potentiële Stadia-fans. Tegelijkertijd zijn er ook heel veel mensen die Google TV gebruiken en niet zitten te wachten op de reclame. Als je geen gamer bent bijvoorbeeld, en ook geen ambities hebt om dat wel te gaan doen, dan is een Stadia-advertentie niet aan je besteed, terwijl die nu wel op een heel prominente plek staat.

Commerciële uitingen op je homescreen

Hetzelfde geldt voor streamingdiensten voor televisieseries: ook die worden veel geplugd binnen het homescherm van Google TV. Op zich geen probleem als je hierop ook een abonnement hebt. Er worden echter ook films en series aanbevolen (of om commerciële redenen in de spotlight) gezet die te zien zijn bij andere streamingdiensten dan waar je een abonnement op hebt. Voor Stadia valt het mee, maar het For You-tabblad lijkt bijna volledig te zijn gereserveerd voor Stadia.

Je kunt Stadia er ook handig mee gebruiken. Je kunt met één klik op een ‘Play On Stadia’-knop een spel spelen. Als je tenminste Stadia gebruikt, want doe je dat nog niet, dan moet je eerst langs de Google Play Store om de boel te installeren.

Lees meer over:
Google Stadia Stadia Google TV

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer