Foreclosed komt 12 augustus ook naar Stadia

Foreclosed komt 12 augustus ook naar Stadia

De comic-achtige actie-avonturenshooter Foreclosed komt op 12 augustus ook naar Stadia. Het spel heeft een bijzondere stijl met een cyberpunktintje en wordt gemaakt door Antab Studio en Merge Games. Het is geen Stadia-only game. De game komt namelijk op ongeveer alle consoles die beschikbaar zijn: Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5 en Xbox Series X.

Evan Kapnos

De third person shooter wordt hier en daar nu al een indiedarling genoemd. Hij vertelt het verhaal over Evan Kapnos, een jongeman die in een dystopische wereld leeft en moet meemaken dat zijn identiteit werd ‘opgeheven’ (Foreclosed dus). Hij heeft geen werk meer, hij heeft niet meer de hersenimplantaten die anderen hebben en nog voordat zijn identiteit en implantaten aan andere mensen worden geveild, wil hij de stad uit zijn.

Je moet het eigenlijk zo zien: als je huis gedwongen wordt verkocht, dan is er ook een uiterste datum dat je er echt uit moet zijn. Zoiets heeft Evan ook, maar dan met zijn brein. Nu is het al privacygevoelig als je spullen uit je huis worden gehaald, maar dat geldt natuurlijk nog heviger voor je brein. Deze game zal ons dan ook waarschijnlijk aan het denken zetten over onze identiteit, ons digitale leven en privacy.

Foreclosed

Alleen wordt dit verhaal niet verteld door een strenge man in een pak, maar via het medium games in een zeer oogstrelende stijl. Het lijkt op een comic en doet dat niet alleen qua uiterlijk, maar ook qua opzet. Deze game speelt weg zoals een stripboek wegleest. Van de animatiestijl tot de cutscenes.

Wat wel nog even spannend is, dat is de veelheid aan genres die samenkomen in dit spel: actie-, avonturen-, shooter- en rpg-gameplay zijn deel van het dna van Foreclosed. Soms is de game plotseling top-down, wanneer je bijvoorbeeld door de politie achterna wordt gezeten. Evan moet daarbij niet alleen schieten, maar dus ook heel goed kunnen sluipen.

12 augustus maken we het mee, want dan verschijnt deze game onder andere op Stadia.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer