Google kondigt Games Developer Summit 2021 aan

Nieuws
woensdag, 26 mei 2021 om 12:23
stadiaupdate
Teleurgesteld omdat er tijdens Google I/O nagenoeg niets werd gezegd over games? Dat is geen reden tot zorgen: Google wil games juist extra aandacht geven tijdens een eigen game-evenement, namelijk de Games Developer Summit 2021. Hopelijk wordt daar meer verteld over de toekomst van Stadia.

Games Developer Summit 2021

Google schrijft in zijn uitnodiging voor Games Developer Summit 2021: “Met een golf van nieuwe gamers en een toename van de tijd die we het afgelopen jaar hebben besteed aan gamen, is het belangrijker dan ooit om spelers te verrassen en betrokken te houden. We zijn er om je te helpen ervaringen van hoge kwaliteit op te bouwen en je games naar een hoger niveau te tillen.”
Het gaat verder: “Doe mee met ons online evenement op 12 juli - 13 juli, waar we nieuwe producten en oplossingen delen op Google. We duiken in best practices om je te helpen geweldige games te blijven maken, contact te leggen met spelers en je bedrijf uit te breiden.”

Google is groot in games

Kortom, het is echt een evenement voor de ontwikkelaars, maar daar komt uiteraard ook nieuws vandaan voor gamers. Hoewel Stadia de laatste tijd op een enorm laag pitje is gezet door Google, zal het er waarschijnlijk nog geen afscheid van nemen. Google blijkt namelijk qua omzet door games het vijfde grootste bedrijf in de wereld te zijn. Het harkt maar liefst 2.428 miljoen Amerikaanse dollar binnen door games. Let wel, hierbij worden ook de inkomsten van mobiele games meegerekend.
Desondanks zijn er nog steeds grote zorgen om Stadia. Hoewel Google heeft gezegd dat de dienst absoluut nog levendig is, blijft het een slechte zaak dat een studio speciaal bedoeld om Stadia-games te ontwikkelen moet sluiten. Bovendien zijn er de laatste tijd al meerdere grote namen vertrokken om andere dingen te doen die niets met Stadia te maken hebben. We wachten Games Developer Summit 2021 af om te zien of Google inderdaad goede plannen heeft met Stadia.