Gameplay mogelijkheden van Assassins Creed Valhalla uitgelicht

Nieuws
donderdag, 15 oktober 2020 om 7:00
30eb07f79b2c5b8bfa93cd8dba314e81
Eén van de grootste games die de komende weken uit gaat komen op Google Stadia is Assassins Creed Valhalla. In dit nieuwe deel van de serie ga je als viking aan de slag en nu wordt toegelicht wat dat betekent.
De vorige twee Assassins Creed delen gaven een hele andere richting aan de serie door veel RPG elementen toe te voegen. De oorspronkelijke gameplay van de serie werd daarmee een klein beetje vergeten, maar in dit deel belooft de ontwikkelaar dat dit prominenter terug zal komen. Daarnaast borduurt de game verder op het succes van Assassins Creed Origins en Assassins Creed Odyssey. Je gaat landen als viking in Engeland om daar een nieuw bestaan op te bouwen. Je komt daar uiteraard als indringer, dus makkelijk zal dit niet zijn. In een 'Deep Dive' trailer heeft Ubisoft laten zien wat dit allemaal met zich mee brengt en wat voor gameplay de game zal bevatten.

Enorm veel te doen

Zoals je kunt zien is er enorm veel te doen in Assassins Creed Valhalla. Op zich niet onverwachts want diens voorganger, Assassins Creed Odyssey, bood samen met alle DLC al honderden uren aan vermaak voor sommige spelers. Je zult uiteraard de verhaallijn volgen waarin je als Assassin je door Engeland bevind, maar tegelijkertijd gedraag je je ook als een viking door te plunderen, je eigen nederzetting te ontwikkelen, schatten te vinden en allerlei andere mysteries op te lossen. Dit allen terwijl je diverse karakters ontmoet die allen hun eigen verhaal hebben.
Wat betreft gameplay activiteiten is er weinig twijfel over Assassins Creed Valhalla. Andere aspecten waren wat meer kritiek op in de laatste delen, waaronder het gevechtssysteem. Dit zou soms wat te simplistisch zijn. Ubisoft heeft gisteravond ook een livestream van Assassins Creed Valhalla gegeven waar meer als een uur aan gameplay getoond is. Voor de liefhebbers is deze hieronder te vinden, om te oordelen of de gameplay je kan bekoren.

Niet lang wachten

Deze drukke avond komt niet voor niets. Assassins Creed Valhalla moet 10 november al verschijnen nadat eerder de release 7 dagen naar voren gehaald is. Dit betekent dat we over ongeveer 3 weken met de game al aan de slag kunnen. Het is één van de eerste AAA games die ook gelijktijdig op Stadia verschijnt samen met de andere consoles. Ook daar zit dus verbetering in. Wij kunnen niet wachten. En jij?
Een andere game die minder fortuinlijk is qua releasedatums is Cris Tales. Gisteren hoorden we helaas dat deze uitgesteld is naar 2021. En ben je in voor race games? Mis dan de gameplaytrailer van Dirt 5 niet.