Gerucht: ‘Hogwarts Legacy komt naar Stadia’

Nieuws
woensdag, 24 februari 2021 om 11:49
hogwartslegacy
De Harry Potter-game Hogwarts Legacy komt naar Google Stadia. Het is nog niet officieel, maar als we de CSS-code van de officiële Hogwarts Legacy-site mogen geloven, dan is dat wel het geval. Dit schrijft een Franse Stadia-site

Harry Potter

Harry Potter-fans werden erg blij tijdens het PlayStation-event in september, want hierin werd niet alleen aangekondigd dat het spel naar PlayStation zou komen, maar ook naar Xbox en PC. Echter werd daarbij niet Stadia genoemd, terwijl het erop lijkt dat het Warner Bros-spel daar wel op zal verschijnen. In de code van de Hogwarts Legacy-site is het stadia-logo namelijk te vinden. Nu kun je dat niet zien, maar het lijkt wel klaar te staan in de code.
Op zich lijkt Warner Bros. positief te staan tegenover Stadia. Zo gaan er sinds november geruchten dat Middle-Earth Shadow of War zijn opwachting maakt op het cloudgamingplatform. Dit staat vermeld in de Terms of Service van het spel, al is er tot op heden nog niets officieel aangekondigd.

Hogwarts Legacy

Terug naar Hogwarts Legacy, want dit is een zeer gewilde game op Stadia. Harry Potter-fans hebben vaker van toffe Harry Potter-titels kunnen genieten, zoals LEGO Harry Potter en Niantic’s Wizards Unite. Hogwarts Legacy pakt het echter heel anders aan. Geen Pokémon Go- of LEGO-gameplay, maar een open wereldavontuur waarin je je in Zweinstein waant in het jaar 1800.
In eerste instantie zou deze Harry Potter-game verschijnen in 2021, maar om de ontwikkelaars wat meer tijd te geven is dit uitgesteld naar 2022. Spijtig, want juist nu iedereen veel tijd thuis spendeert zou het fijn zijn om even een uitstapje te maken naar die magische wereld van tovenaars. Als je daar niet van overtuigd bent, laat dan de trailer zijn werk doen:

De officiële onthullingstrailer van Hogwarts Legacy

JK Rowling

Goed om te weten: schrijver JK Rowling is niet direct aan het project gelinkt, wat misschien maar goed is, gezien de controverse die zij zich door haar tweets en overige uitspraken soms op de hals haalt.
Wanneer Hogwarts Legacy exact uitkomt -en precies op welke platformen-, dat is nog onbekend. Officieel is alleen aangekondigd 2022 en PlayStation 4 en 5, Xbox One en Series X en PC.