Gerucht: Netflix begint eigen gamestreamingdienst

Nieuws
door Laura Jennyzondag, 18 juli 2021 om 16:08
netflix
Er gaan al enige tijd geruchten dat Netflix als grootste streamingdienst van films en series dit ook wil worden voor games. Er staan diverse vacatures voor gaming op zijn website. Daarnaast is Mike Verdu, bekend van Electronic Arts en Facebook/Oculus aangenomen.

Mike Verdu

Bloomberg heeft met een ingewijde gesproken, die heeft gezegd dat de eerste games voor eind 2022 speelbaar moeten zijn. De spellen zouden beschikbaar moeten worden onder het gewone Netflix-abonnement, dat hiervoor niet in prijs verhoogd. Verdu is een goede kracht om erbij te hebben. Hij werkte bijvoorbeeld aan de Sims en aan diverse games voor de Oculus VR-bril. 
Het is een logische stap voor Netflix. De game-industrie is een miljardenindustrie en Netflix heeft veel concurrentie als het gaat om het streamen van films en series. Disney+ heeft inmiddels in een vrij korte tijden miljoenen abonnees aan zich weten te binden en HBO Max gaat ook als een speer. Tijd voor Netflix om nieuwe markten aan te boren en zelf de ‘Netflix van de games’ te worden, in plaats van bijvoorbeeld Xbox Game Pass of Google Stadia die met hun streamingmogelijkheden zo wel eens worden genoemd.

Interactieve films

Netflix heeft zelf nog nooit iets officieel bekendgemaakt over gaming. Wel heeft het eerder geëxperimenteerd met interactieve films en series. Zo kwam het met de Black Mirror-film Bandersnatch en de serie You vs The Wild met Bear Grylls. In deze beide producties is het de bedoeling dat je met je afstandsbediening keuzes maakt. Links of rechts, ja of nee, of specifiekere keuzes. Soms hadden die keuzes grote invloed op het verhaal, zoals de dood van een personage.
Het vergt een heel andere manier van televisiekijken, omdat je niet langer achterover kunt hangen. Je moet opletten en je moet op tijd op een knop drukken. Heel veel andere interactieve films en series zijn er echter niet meer gekomen. Mogelijk omdat Netflix druk bezig was met het smeden van de plannen voor een echte gamingdivisie. Het wordt afwachten wat dat precies gaat inhouden, maar zolang Netflix geen officiële onthullingen doet, is niets zeker.