FIFA 22 komt op 1 oktober uit, ook op Stadia

Terwijl we net het EK hebben afgesloten en uitkijken naar de Olympische Spelen is er meer voetbalnieuws: FIFA 22 verschijnt op 1 oktober op de platforms Stadia, PlayStation 4 en 5, Xbox One en Series X en PC. Switch krijgt een Legacy Edition, met minder vernieuwingen maar wel dezelfde ploegen. Ontwikkelaar EA Canada zet in deze nieuwe versie van het populaire voetbalspel vooral in op de graphics: de voetballers moeten nog realistischer bewegen.

HyperMotion

EA geeft aan dat er een nieuw techniek wordt gebruikt genaamt HyperMotion. Hiermee worden de bewegingen realistischer. Dit geldt wel alleen voor PlayStation 5, Xbox Series X (en S) en Google Stadia. Helaas vissen oudere consoles en PC’s hier achter het net. Sowieso blijven PC-gamers achter als het gaat om FIFA 22, want het spel is via Steam maar op één systeem te installeren. Hierdoor moet je dus tweemaal de game kopen als je hem zowel op je desktop als op je laptop wil kunnen spelen.

HyperMotion is een soort volgende stap in motion capture. Bij motion capture krijgen personen pakken aan met bolletjes. Die bolletjes kunnen via software naar bewegingen in een game worden vertaald. EA Canada heeft voor HyperMotion twee maal elf man bereid gevonden om echt een potje te voetballen met die pakken aan. Zo ziet het spel er nog realistischer uit, belooft het. Wat hierbij helpt is dat er veelvuldig gebruik wordt gemaakt van kunstmatige intelligentie. Vooralsnog waren het meestal de solo-bewegingen die realistischer werden, maar nu dus ook het spel tussen twee of meer voetballers.

FIFA 22

Kortom, je kunt in FIFA 22 rekenen op realistischere slidings, botsingen en shirttrekkerijen zoals we die op het EK hebben kunnen zien deze zomer. FIFA 22 laat verder vooral veel terugkomen wat we kennen -en wat al jaren een succesformule is-: Volta Football, carrièremodus, Pro Clubs, Ultimate Team en een heleboel teams en spelers uit de echte competitie. Om precies te zijn ruim 17.000 spelers, 700 teams, 90 voetbalstadions en 30 competities. Grote cijfers, die passen bij een game als FIFA. Dit jaar behaalde FIFA de mijlpaal van 325 miljoen verkochte games.

Lees meer over:
Google Stadia Stadia FIFA

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer