Google sluit alle first party studio's

Nieuws
doorJerry Frederikdinsdag, 02 februari 2021 op 10:31
Google sluit alle first party studio's
Google gaat zijn twee first party studio's sluiten. Volgens een persbericht van Google zelf zal het bedrijf zich focussen op games van externe studio's en deze beschikbaar maken op Stadia.
De Stadia community kreeg gisteren een blog post van Phil Harrison te zien. Hierin gaf hij aan dat Google gaat veranderen van strategie. Het bedrijf zal zich vanaf nu volledig focussen op het brengen van externe games naar het Stadia platform. Er worden dus geen games gemaakt door Google zelf. Deze blogpost volgde op een melding van Kotaku.  Daarin is te lezen dat Google verschillende projecten annuleert en dit betekent dat alle releases die gepland staan om vanaf 2021 uit komen, nog steeds beschikbaar zullen zijn. Na het bericht van Google zelf, lijkt ook dit niet meer het geval te zijn. Als gevolg van het sluiten van de studio komen er zeker 150 werknemers op straat te staan. Google heeft aangegeven om zijn best te doen en deze werknemers een andere baan te bieden.

Slecht nieuws voor Stadia

Door de first party studio's te sluiten breekt Google een volgende belofte, er zullen nu namelijk geen exclusieve first party games naar Stadia komen. Google belooft daar tegenover wel dat het zal gaan focussen om third party games naar het platform te brengen. Op dit moment is het nog niet duidelijk om welke games het gaat. Grote third party games die interessant kunnen zijn voor Stadia zijn bijvoorbeeld Call of Duty en FIFA. Stadia heeft een aantal externe partijen die exclusieve games maken voor het platform. Mogelijk maakt Google gebruik van dit soort studio's om alsnog een aantal exclusieve games voor het platform te bieden.
Wist je dat we ook een PlayStadia facebook groep hebben? Je kunt hier lid worden van de groep en meepraten. En check meteen ons YouTube kanaal voor livestreams.