PlayStadia Januari Recap: het belangrijkste nieuws, games en reviews

PlayStadia Januari Recap: het belangrijkste nieuws, games en reviews

Het is tijd voor de eerste PlayStadia recap van 2021. Het nieuwe jaar is begonnen, de feestdagen zijn alweer enkele weken voorbij en alles draait inmiddels weer op volle toeren. We kijken terug naar de maand januari om te zien welke games en nieuwtjes de maand januari ons gebracht heeft.

En om maar met de deur in huis te vallen, het was een rustige maand. Normaliter is december ook altijd al een rustige maand maar voor Stadia bleek dit een enorm drukke maand te zijn. We hoopten stiekem dat dit dus ook voor januari zou gelden maar dit was niet zo. Het was een beetje kalmte na de storm. De eerste weken was er bijna niets te melden, waarbij alleen de afgelopen week weer een beetje levendig werd.

PlayStadia Januari Recap: het belangrijkste nieuws, games en reviews

Grootste nieuws

Veel uitgestelde games: In 2020 werden er regelmatig games uitgesteld in verband met de COVID-19 pandemie. Een vrij logisch gevolg. Maar in 2021 werd dit voortgezet. Er zijn namelijk twee grote games uitgesteld. Zowel Outriders van Square Enix is uitgesteld net als Rider’s Republic van Ubisoft. Eigenlijk stiekem nog een derde game, want Tohu kwam eind januari uit terwijl deze in 2020 al had moeten verschenen.

Ubisoft maakt een Star Wars game: Eén van de verrassendste nieuwsberichten van januari was toch wel de onthulling van Ubisoft. Ze deelden namelijk het nieuws dat ze met een open wereld Star Wars game bezig zijn. Waar EA de afgelopen jaren exclusieve rechten tot de licentie had, heeft de game divisie van Disney Lucasfilm Games nu besloten meer ontwikkelaars hun gang te laten gaan met de Star Wars licentie. Speculaties over populaire game studios en mogelijke Star Wars games begonnen meteen.

Stadia komt naar LG tv’s: Er werd op de CES (Consumer Electronics Show) ook bekend gemaakt dat LG tv’s in 2021 de Stadia app vooraf geïnstalleerd krijgen. Je kunt dan zonder ChromeCast Ultra native op je LG tv spelen. LG tv’s die in 2020 gemaakt zijn, worden middels een update ook voorzien van de Stadia app.

Cyberpunk 2077 naweeën: De desastreuze launch van Cyberpunk 2077 had nog wat naweeën. Er zijn inmiddels al meerdere hotfixes uitgekomen en de mede oprichter van CD Projekt Red is middels een video door het stof gegaan. Inmiddels zitten we al op versie 1.11

Hitman 3 arriveert met State Share: Misschien wel de grootste release van januari is Hitman 3. Mede omdat deze gepaard ging met de volledige State Share functionaliteit. Hierdoor is het mogelijk om middels een screenshot of video andere spelers jouw versie van een spel te laten betreden. In Hitman 3 kun je zo uitdagingen voor vrienden creëren, door ze bepaalde scenario’s te laten ervaren.

PlayStadia Reviews

Januari was een rustige maand, ook voor ons. We hebben één review geschreven over Valkyria Chronicles 4. Een goede strategische RPG game die voor fans van het genré de moeite waard is.

Valkyria Chronicles 4 - door Jerry Frederik

PlayStadia Januari Recap: het belangrijkste nieuws, games en reviews

Alle gereleasde games

Qua game releases was januari misschien wel de rustigste maand ooit. Er zijn in totaal zes nieuwe titels in de catalogus bijgekomen. Het is wel een gevalletje kwaliteit boven kwantiteit met titels als Hitman 3, Phoenix Point en Madden NFL 21. Madden is in Nederland misschien niet heel populair, maar in de Verenigde Staten is het vergelijkbaar met FIFA. Daarover gesproken...

Scott Pilgrim vs. the World- 14 januari - € 14,99,-
Hitman 3- 20 januari - € 69,99,-
Phoenix Point: Year One Edition - 26 januari - € 59,99,-
Madden NFL 21- 28 januari - € 69,99
Tohu- 28 januari - € 12,99
Gods Will Fall- 29 januari - € 24,99

Nieuwe aankomende games

Helaas zijn er ook niet veel nieuwe games bekend geworden waarvan we weten dat deze onderweg zijn naar Stadia. Hieronder vind je het lijstje. We kunnen alleen maar hopen dat de lijst in februari een stuk groter is.

  • Monster Jam Steel Titans 2 - 2 maart 2021
  • The Elder Scrolls Online: Blackwood - 1 juni 2021
  • Road 96 - Releasedatum Onbekend
  • Street Power Football - Releasedatum Onbekend

Dat was het voor de maand januari. Volgende maand voorzien we jullie weer van een nieuw overzicht, hopelijk met meer games en wederom groot nieuws!

Lees meer over:
Maandelijkse recap

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer