Google Stadia mogelijk toch op iOS te spelen in de toekomst

Nieuws
zondag, 08 november 2020 om 8:36
77f0260d4882ece7b60d1e68450920fc
Momenteel is Google Stadia niet te spelen op iOS devices zoals iPhones en iPads. Mogelijk komt daar verandering in.
iOS gebruikers en gamen is de laatste tijd een niet al te gelukkige combinatie. Waar eerst game streaming diensten als Stadia en xCloud al niet te spelen waren op iOS devices door het beleid van Apple, was er recent nog een rel over Fortnite. Deze game werd van de Apple store gehaald omdat er een in-game store geïmplementeerd zou zijn die tegen het beleid van Apple in geïmplementeerd was. Amazon Luna deed het anders en omzeilde de Apple Store door game streaming via een web app aan te bieden, zodat de streaming dienst gewoon via een webpagina te benaderen was. Dit mocht wel.

Goed voorbeeld doet goed volgen

Nu lijkt Google het voorbeeld van Amazon Luna te volgen. Volgens Youtuber GemStadia zijn er namelijk in de broncode van de nieuwe app verwijzingen gevonden naar de browser Safari, die op iOS devices gebruikt wordt, en direct naar iPhones en iPads. Door Stadia te streamen vanuit de Safari browser, net als dat via Chrome kan, zou het mogelijk kunnen zijn om alsnog Stadia te streamen op een iOS device. Momenteel kan dat alleen op computers met een chromium browser (Google Chrome of Microsoft Edge). Google heeft nog niet gereageerd hierop maar het is een sprankje hoop voor iOS gebruikers.
Watch Dogs: Legion heeft inmiddels de eerste update al ontvangen met bug fixes. Speel jij de game, lees de release notes dan hier. En mis zeker onze review over Baldur's Gate 3 niet, de eerste indruk na de eerste fase van de Early Access lees je hier.