Google Stadia heeft veel nieuwe gebruikers erbij gekregen

Nieuws
donderdag, 23 april 2020 om 17:15
d551be4fff283e7fb30186fbc2fa23f6
Sinds de bekendmaking dat Stadia Pro twee maanden gratis te proberen is, heeft de cloud-gamingdienst heel wat nieuwe gebruikers erbij gekregen.

Eén miljoen installaties

De Stadia-app waarmee je de gamingdienst voor het eerst kunt opzetten, heeft volgens Reuters wereldwijd de één miljoen installaties overschreden.
Op 8 april maakt Google bekend dat Stadia Pro in veertien landen gratis uitgeprobeerd kan worden, waaronder Nederland en België. Google kwam met dit 'cadeautje' om gamers een hart onder de riem te steken als gevolg van de coronacrisis. Als je je hiervoor aanmeldt, kun je twee maanden lang negen games gratis spelen. Onder deze 9 games bevinden zich GRID en Destiny 2: The Collection en Thumper.
In de week van deze aankondiging werd de Stadia-app het meest geïnstalleerd sinds de lancering van de app in november vorig jaar. De app werd wereldwijd op Android en iOS ongeveer 225.000 keer gedownload.

En Stadia Base dan?

Er is door deze actie verwarring ontstaan over de komst van Stadia Base, de gratis versie van Stadia die nog aangekondigd zou worden. Nu blijkt dat Google afgestapt is van de naam Base en noemt de gratis versie nu simpelweg Stadia, om de verwarring nog iets groter te maken. Deze gratis versie is met bovenstaande actie officieel gelanceerd.
Wil je Stadia ook gratis proberen? Je kan je aanmelden via de link in dit artikel.
Heb jij je al aangemeld voor de gratis versie van Stadia? Vertel het ons in de reacties onderaan dit artikel en in de PlayStadia-groep op Facebook.