Stadia spelen zonder controller via de Cloverplay-app

Nieuws
vrijdag, 24 april 2020 om 11:54
ea3f079b61bc080faeb58b44772df9eb
Google Stadia is op smartphones te spelen zonder controller dankzij de Cloverplay-applicatie, een XDA-lid ontwikkelde die zodat de controls op het scherm verschijnen.

Controller-loos?

Google Stadia is normaliter alleen te spelen met de Stadia-controller, maar nu heeft een lid van het XDA Developers-forum een applicatie ontwikkeld die de controls op het scherm van smartphones laat verschijnen.
Gebruiker refi64 noemde zijn creatie Cloverplay, de app is in feite een overlay met touchscreen-controls die op de Google Stadia or Microsoft xCloud app te gebruiken zijn. De joystick-input van de officiële controller worden geëmuleerd. Bekijk hier de beste videogame-streaming-alternatieven voor Google Stadia.
Dat betekent dat spelers niet langer 'gedwongen' worden om een controller te kopen wanneer ze Stadia willen spelen op smartphones. Er is al een andere app die hetzelfde doet maar dan in een webbrowser, die heet TouchStadia, daar lees je hier alles over.
Cloverplay draait opmerkelijk goed omdat het de officiële Stadia-app gebruikt om een virtuele controller na te bootsen en de joysticks zijn zichtbaar zonder lag. De app is voorlopig nog gratis te downloaden voor twee dagen als een soort proefperiode, waarna je de volledige versie kunt aanschaffen voor zo'n twee euro via GitHub.
De Play Store accepteerde Cloverplay nog niet in de store, maar de ontwikkelaar bood die daar wel aan. Het is dus wachten op de goedkeuring van Google voordat Cloverplay een officiële lancering kan houden in de Google Play Store.