Google Stadia binnenkort misschien beschikbaar op Xbox-consoles dankzij Edge-browser

'Google Stadia binnenkort beschikbaar op Xbox-consoles dankzij Edge-browser'

Microsoft test zijn Edge-browser op Xbox. Groot nieuws, want die browser is gebaseerd op Chromium, waarop ook Chrome werkt. Als de test slaagt, dan kan het betekenen dat Edge naar alle Xbox-consoles komt. Daarmee dus ook de mogelijkheid om Google Stadia-spellen te spelen op je Microsoft-gameconsole.

Edge-browser

De test wordt momenteel uitgevoerd onder een select aantal gebruikers die binnen de testgroep Alpha Skip-Ahead. Je kunt hierbij geen muis of toetsenbord gebruiken, maar de Edge-browser werkt op de console gewoon met een controller. Op zich logisch, want zo stuur je alles aan op de Xbox.

The Verge schrijft dat er nog wel wat bugs inzitten, maar dat hoort uiteraard bij een testfase. De test wordt uitgevoerd op Xbox One, Xbox Series X en Xbox Series Y. Je kunt straks op Edge niet alleen Google Stadia-games spelen (waarschijnlijk, dit is nog niet officieel bevestigd), je kunt ook extensies gebruiken evenals andere Edge-mogelijkheden. Dat is een stuk beter dan EdgeHTML, dat eigenlijk iets te oud begint te worden voor Xbox-ondersteuning.

RIP EdgeHTML

In EdgeHTML kun je geen Google Stadia-games spelen, omdat die browser niet gebaseerd is op Chromium. Het is de verwachting dat de wisseling van browsers snel plaatsvindt op de gameconsoles van Microsoft. Op de pc wordt EdgeHTML namelijk al niet meer ondersteund wegens veroudering. Via updates heeft Microsoft ervoor gezorgd dat PC’s de nieuwe Edge draaien. Hoe en wanneer het dat voor Xbox-consoles gaat doen, dat heeft het nog niet bekendgemaakt. Ook is het onbekend hoe lang de testperiode duurt.

Het zou in ieder geval een flinke opsteker voor Google Stadia zijn als er kan worden gespeeld op de console die al aan de televisie is aangesloten, met een controller waarmee je al gewend bent om games te spelen. Zeker nu Google Stadia veelvuldig negatief in het nieuws is, is dit potentieel zelfs een flinke boost voor de gamedienst, die dan plotseling een veel groter publiek zou kunnen bedienen.

Lees meer over:
Google Stadia Microsoft

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer