Indie game Road 96 komt ook naar Stadia

Nieuws
dinsdag, 05 januari 2021 om 12:15
road96
Naast AAA games komen er ook regelmatig indie games naar Stadia. Nu dus ook Road 96, een indie game van ontwikkelaar Digixart, bekend van het uitstekende Valiant Hearts. Dit maakte de ontwikkelaar, mogelijk onbedoeld, bekend.
Digixart is een indie ontwikkelaar bekend om games waarin het vertellen van een verhaal heel belangrijk is. Dit doen ze erg goed, getuige het uitstekende Valiant Hearts. In een interview met de website VentureBeat laat een ontwikkelaar namelijk weten dat ze deels door Google gefinancierd zijn met als enige voorwaarde dat de game ook op Stadia uit moet komen. Of deze onthulling al bedoeld was of niet is niet duidelijk, maar het is wel een bevestiging dat de game naast de PC ook naar Stadia komt. Road 96 is enkele weken geleden, op de Game Awards aangekondigd. De trailer vind je hieronder.

Elke sessie is anders

In Road 96 ga je eigenlijk op roadtrip door de spelwereld en ontmoet je gedurende je reis allerlei personen. Ieder brengt een eigen ervaring met zich mee. De gameplay focust zich op het verhalende aspect. Om het leuk te houden, wordt de game wereld willekeurig opgebouwd en elke sessie moet daarom anders zijn. Wanneer de game uitkomt is nog niet bekend, wel dat deze, voorlopig, exclusief voor de PC en Stadia is.
Vorige week heeft de ontwikkelaar van Phoenix Point in een video uitgelegd hoe de game anders is dan andere strategie games. Hou je van het genre, mis deze dan niet. En gisteren is de releasedate voor de eerste Immortals: Fenyx Rising add-on gelekt. Lees hier wanneer je er van kunt genieten.