Kaze and the Wild Mask verschijnt 26 maart op Stadia

Nieuws
dinsdag, 26 januari 2021 om 16:45
kaze
Samen met een aantal andere games werd vorig jaar Kaze and the Wild Mask aangekondigd als game voor Stadia, middels het Stadia Maker Program. We weten nu wanneer de game uitkomt.
Het 'Stadia Maker Program' is een project van Google waarmee ze kleine indie-ontwikkelaars willen helpen met het uitbrengen van games op Stadia. Dat kan gaan om financiële steun, maar ook ondersteuning om de game te porten naar Stadia valt hieronder. De enige voorwaarde voor de ontwikkelaars is dat het spel van dag 1 op Stadia uitkomt verder hebben ze volledige vrijheid omtrent releases op andere platformen. De spellen Unto The End, Figment en het aankomende Tohu zijn allemaal resultaten van dit project. Het adventure-spel Kaze and the Wild Mask komt samen met de consoles en PC op 26 maart uit. Hieronder vind je de aankondigingstrailer.

Toch niet deze week

Gisteren hintte de ontwikkelaar al op Twitter dat 26 januari een speciale dag zou zijn. Hiermee speculeerden veel mensen al dat de game vandaag uit zou komen of aangekondigd zou worden als Stadia Pro-game op 1 februari. Geen van beide zijn dus waar en gezien de datum van 26 maart lijkt het ook voorlopig geen Pro-game te worden. Kaze and the Wild Mask is een adventure-platformer die hevig geïnspireerd lijkt door 90's platformers als Jazz Jackrabbit.
Een game die wel deze week naar Stadia komt is Madden 2. En dat niet alleen, want de game is gratis te proberen en met flinke korting beschikbaar. Lees hier meer. Een andere game lijkt ook naar Stadia te komen, Street Power Football. Je leest hier meer.