Killer Queen Black komt mogelijk naar Stadia

Nieuws
maandag, 01 februari 2021 om 15:24
killerqueenblack
De strategyplatformer Killer Queen Black heeft een leeftijdsrating gekregen. Het spel is volgens PEGI, de organisatie die verantwoordelijk is voor het meegeven van een speelwijzer, geschikt voor zeven jaar en ouder en bevat geweld.

Xbox Game Pass

Het is bij een PEGI-beoordeling nooit met zekerheid te zeggen dat een game ook daadwerkelijk verschijnt, maar de kans lijkt wel groot. Killer Queen Black was een grote hit op Nintendo Switch en Steam. Op die platformen is het al sinds herfst 2019 te spelen. Deze maand is daar Xbox bijgekomen, want het spel staat nu op Xbox Game Pass.
Blijkbaar smaakt die nieuwe uitgave op Xbox naar meer. Als we de informatie van PEGI mogen geloven, dan zou de releasedatum van Killer Queen Black voor Stadia liggen op 26 januari, dat schrijft StadiaSource. Wij hebben de game echter nog niet gespot.

Killer Queen Black

Killer Queen Black is gebaseerd op de arcadegame 'Killer Queen', waarin je op drie verschillende manieren als winnaar uit de bus kunt komen. Je kunt de koningin van de tegenpartij afmaken, als een razende besjes verzamelen of plaatsnemen op een slak. In ieder geval wil je er als koningin voor zorgen dat je bijenkorf en je werkers gezond en blij zijn, maar vooral veilig.
Dat is niet makkelijk als je weet dat er een vijand is die exact het tegenovergestelde wil, waardoor je een goede strategie moet uitdenken om dat tegen te gaan. Ondertussen kunnen je werkers ook nog upgraden naar soldaten, die wapens bij zich kunnen dragen zoals lasergeweren en zwaarden. Je kunt ook Middeleeuws aan de slag gaan: de Morgenster maakt ook deel uit van de wapens.

Multiplayer

Dit spel van Liquid Bit is een echte multiplayer. Je kunt het lokaal en online spelen met maximaal acht spelers, waarbij het gaat tussen teams van vier personen. Je kan het spel cross-platform spelen en je hebt zelf de keuze wat je wil zijn: koningin, werker of soldaat, met vijf skins om uit te kiezen. Uiteindelijk sta je op een van de zeven slagvelden om uit te vechten wie de winnaar is.
Een tip: speel deze game met zoveel mogelijk vrienden, want dan komt hij het allerbeste uit de verf. Eerst nog even afwachten wanneer deze inderdaad echt naar Stadia komt, want Liquid Bit zwijgt er nog over in alle talen.