KPN en Microsoft sluiten partnerschap voor streamen van games

KPN en Microsoft sluiten partnerschap voor streamen van games

KPN en Microsoft hebben de handen ineengeslagen om gamers Xbox Cloud Gaming aan te bieden. Het gaat om een bèta waarmee gamers met Xbox Game Pass Ultimate op allerlei apparaten meer dan 100 games kunnen streamen. Je hoeft het spel dan niet te downloaden, maar je streamt het direct vanaf een server en een stevige internetverbinding naar je Xbox-console, Windows 10-pc, mobiele telefoon of tablet.

Cloudgaming via KPN

Door cloudgaming aan te bieden kun je spelen waar en wanneer je maar wil. KPN is deze samenwerking met Microsoft aangegaan, omdat het verantwoordelijk is voor een groot deel van het netwerk in Nederland. Om goed te kunnen cloudgamen, waar je maar wil, is een netwerk dat goed dekt en kwalitatief goed is essentieel.

Het is niet voor het eerst dat KPN iets met gaming doet. Het is bijvoorbeeld ook hoofdsponsor van de eDivisie en partner van E-Oranje. KPN ziet dat gaming de snelst groeiende entertainmentmarkt ter wereld is en wil daar graag een graantje van meepikken. Eén van de meest populaire ontwikkelingen van de laatste jaren is het abonnementsmodel Xbox Game Pass, waarmee je een maandbedrag betaalt om games te kunnen downloaden en spelen. Sinds kort zit daar ook de mogelijkheid om Xbox Cloud Gaming te gebruiken en in de cloud te gamen, wat nu waarschijnlijk wordt versterkt door de samenwerking met KPN.

KPN en Microsoft sluiten partnerschap voor streamen van games

Xbox Game Pass Ultimate

Nicholai Hamre, Xbox Category Lead bij Microsoft, voegt daaraan toe: “We zijn erg enthousiast over de samenwerking met KPN. Xbox Game Pass Ultimate biedt een samengesteld aanbod van meer dan 100 geweldige games, waaraan voortdurend nieuwe games worden toegevoegd. Je kunt ze rechtstreeks spelen op Xbox consoles, Windows 10 PCs of mobiele telefoons en tablets via Xbox Cloud Gaming (bèta). We kunnen niet wachten om enkele van de fantastische games die beschikbaar zijn met Xbox Game Pass Ultimate aan de Nederlandse consument te laten zien via het netwerk van Nederland.”

KPN-klanten kunnen dan ook vanaf deze maand hun abonnement bij KPN uitbreiden met Xbox Game Pass Ultimate, waarmee ze onder andere games kunnen spelen als Forza Horizon 4 en Minecraft Dungeons. KPN maakt dit onder andere mogelijk door zijn glasvezelinspanningen en 5G-uitrol, wat beide technologieën zijn die bekendstaan om hun razendsnelle reisvermogen en constante verbindingskwaliteit.

Om gebruik te kunnen maken van Xbox Cloud Gaming heb je wel een Xbox Game Pass Ultimate-abonnement nodig.

Lees meer over:
Xbox Game Pass

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer