Leaks suggereren dat Google Capcom betaald heeft voor Resident Evil games

Nieuws
maandag, 16 november 2020 om 12:30
capcom
Ransomware attacks gebeuren helaas steeds vaker en ook grote game uitgevers ontkomen er niet aan. Nadat eerder dit jaar Ubisoft slachtoffer was, is Capcom recent ook gehackt en door hackers een ultimatum gesteld.
De aanval vond eerder deze maand plaats en op internet zijn wat interresante feitjes naar boven gekomen omtrent de gestolen data. De persoonsgegevens waren niet in gevaar maar er is wel informatie rondom diverse projecten gevonden. Alhoewel het over het algemeen slecht nieuws is, heeft het ons wel wat interresants opgeleverd. Er schijnt namelijk informatie gevonden te zijn dat Google 10 miljoen dollar aan Capcom betaald heeft, voor een mogelijke release van Resident Evil 7 en Resident Evil 8: Village. Dat heeft een reddit gebruiker ontdekt via Resetera. De informatie is niet geheel onaannemelijk, want:
  1. Resident Evil 7 is op vrijwel alle platformen al beschikbaar inclusief xCloud en GeforceNow.
  2. Capcom is vanaf het begin al genoemd als partner van Google Stadia
  3. Resident Evil 8 is één van de grootste games die de komende jaren moet verschijnen en Google heeft met Cyberpunk al bewezen dat ze hier graag naar op zoek zijn

Nog meer informatie

Overige informatie betreft vooral de andere platformen, waaronder de release date van Resident Evil 8: Village (April 2021), een current-gen release van Resident Evil 8 en een battle royale component. Het is twijfelachtig dat wij de game in April 2021 kunnen verwachten, aangezien er nog geen enkele aankondiging geweest is. Daarnaast lijken de nieuwe games in het Monster Hunter universum ook naar de PC en Switch te komen, maar wordt Stadia verder niet genoemd. Ook al bracht deze actie ons goed nieuws, het is betreurenswaardig dat dergelijke aanvallen op game ontwikkelaars en uitgevers plaats vinden. In de eerste plaats moeten we natuurlijk erkennen dat duizenden mensen met passie aan deze projecten werken en dergelijke acties dit een nare bijsmaak geeft. Los van de angst dat er toch mogelijk persoonsgegevens kunnen lekken middels dit soort aanvallen. Laten we hopen dat het niet vaker gebeurt. Het is overigens ook belangrijk te vermelden dat het oudere documenten betreft en we de context van de deals niet weten.
Er lijkt wéér een nieuwe Stadia feature onderweg. De italiaanse Stadia gebruikers kunnen al gebruik maken van Stadia Messaging. Lees hier de details. En ben je fan van PUBG? De nieuwe update is ook beschikbaar op Stadia, lees hier meer.