Life is Strange: True Colors speel je in een ruk uit op Stadia

Nieuws
woensdag, 15 september 2021 om 7:53
LifeIsStrangeTrueColors
De derde grote game in de Life is Strange-series is een feit. True Colors is nu uit op onder andere Google Stadia en het is voor het eerst dat een spel van de reeks niet in delen verschijnt, maar in één keer. Dat niet-episodische is een uitdaging voor fans van de reeks, want je hebt nu minder tijd om tussendoor nog eens goed over de game na te denken.
En er is zeker veel om over na te denken. Alex Chen heeft lang haar 'vloek' onderdrukt, namelijk haar gave om om de sterke emoties van anderen te absorberen en te manipuleren. Wanneer haar broer sterft, bij een zogenaamd ongeluk, moet Alex deze paranormale kracht van empathie omarmen om de waarheid te achterhalen. 

Life is Strange: True Colors

Ze ziet emoties als brandende, gekleurde aura's en kan daarvan gebruikmaken om levens te veranderen. Maak moeilijke beslissingen en kies je eigen toekomst, precies zoals altijd het geval in Life is Strange. Dwaal daarbij vrij door de straten, winkels en verborgen ruimtes van Haven Springs. Bouw vertrouwen op bij de stedelingen en omarm vriendschap of romantiek met Ryan en Steph.
Onze collega’s van IGN Benelux zijn lyrisch over de titel en noemen het het beste deel uit de serie: “Life is Strange: True Colors is mijns inziens het beste deel van de serie. Deze keer had ik het gevoel dat mijn keuzes echt er toe deden. Daarnaast weet Deck Nine Games de sfeer van een klein bergdorpje perfect neer te zetten en wist het verhaal me echt te grijpen.”

Mysterie

“De levens van de inwoners waren interessant genoeg om meer over te weten, het mysterie is goed opgebouwd en de combinatie van voice acting, mimieken en lichaamshouding zorgden ervoor dat ik met Alex en de andere personages mee ging leven, iets wat zo ontzettend belangrijk is in een story driven game als dit. Deck Nine Games heeft Life is Strange naar nieuwe hoogtes getild en dit belooft een goede toekomst voor de serie.”
Deck Nine werkte eerder ook al aan Life is Strange, namelijk aan Before The Storm. Bereid je voor om weer voor allerlei ethische vraagstukken te worden gegooid, inclusief de nodige politieke lading. Life is Strange: True Colors is uit op PC, PlayStation 4/5, Xbox One/Series X en Stadia.