Life is Strange: True Colors verschijnt in september op Google Stadia

Life is Strange: True Colors verschijnt in september op Google Stadia

Square Enix heeft een nieuw, derde deel aangekondigd van de populaire, episodische gamefranchise Life is Strange. Het nieuwe deel heet True Colors en wordt ontwikkeld door Deck Nine.

Life is Strange: True Colors

Deck Nine is geen onbekende van de franchise, want eerder werkte het al aan Before the Storm. Zoals we inmiddels gewend zijn van de reeks gaat het ditkeer echter weer om een heel ander hoofdpersonage. Alex Chen, een Aziatisch-Amerikaanse vrouw die de emoties van anderen flink kan manipuleren, maar ook absorberen. Ze leert met die gave om te gaan in dit nieuwe Life is Strange-avontuur.

Het zeer verhaalgedreven avontuur gaat niet alleen om haar gave, maar ook om de dood van haar broer die ze besluit te onderzoeken. Sowieso gaat Life is Strange nooit om de gave, dat is vaak een bijkomstigheid om een veel schrijnender verhaal te vertellen. Zo gaf het vorige deel over twee Mexicaanse broers een heel duidelijk politiek statement af over de muur die Trump tussen Amerika en Mexico bouwde.

Life is Strange heeft de bijzondere inslag dat het taboe-onderwerpen als geen ander kan vertalen in gamevorm. Er is echter ook kritiek op de franchise, die vaak zo keuze- en dialooggedreven is, dat er verder weinig actieve gameplay overblijft. Echter is de verwachting dat het nieuwe deel daarin niet heel anders wordt, want om mensen hun emoties te manipuleren moet je waarschijnlijk juist meer praten. Of dat klopt weten we over een half jaar, want dan verschijnt het spel.

Remastered Collection

Daarnaast is er meer nieuws over de reeks, want er komt een Life is Strange Remastered Collection aan. Hierin vind je verbeterde versies van de originele Life is Strange-game en de prequel Before the Storm. De remastered collection bevat betere graphics en betere personage-animaties.

Life is Strange: True Colors verschijnt op 10 september op PC, PlayStation 4/5, Xbox One/Series X en Stadia. In tegenstelling tot eerdere delen zijn alle episodes al meteen verkrijgbaar bij de release, waardoor je de volledige game kunt ervaren op de releasedag. Het is nog onbekend wanneer de Life is Strange Remastered Collection wordt uitgegeven.

Lees meer over:
Life is Strange

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer