Livestream nu met Stadia rechtstreeks op YouTube

Nieuws
door Sebastien Mariendinsdag, 08 december 2020 om 11:32
YouTube Promo 02
Het is vanaf nu mogelijk om je YouTube-kanaal aan Stadia te koppelen en rechtstreeks vanuit de gamedienst een livestream op te starten. Je kan daarbij eerst de nodige instellingen aanpassen.

Stadia-livestreams

Google pakte nog voor de lancering van Stadia al uit met de handige connectie die je zou kunnen maken met YouTube dankzij de kracht van cloud-gaming. Je kan bijvoorbeeld op een advertentie van YouTube tikken en onmiddellijk een game of demo beginnen spelen. Anderzijds zouden ook streamers hun kijkers meteen kunnen uitnodigen in games, en streamers kunnen ook rechtstreeks vanuit Stadia livestreamen.
Uiteindelijk is het nog altijd wachten op de meeste van deze krachtige functies in combinatie met YouTube, maar vanaf vandaag kan je wel livestreamen vanuit Stadia. Dat ontdekte 9To5Google.  Je kan voortaan je YouTube-kanaal koppelen en vanuit een game starten met streamen. Het is daarbij ook mogelijk om de belangrijkste instellingen van zo’n stream aan te passen. We leggen uit hoe het werkt.

Zo werkt livestreams

Koppel eerst je YouTube-account dat verbonden is met het Google-account dat je ook voor Stadia gebruikt. Ga naar ‘Instellingen, tik op ‘YouTube’ en kies ‘Koppelen aan Stadia’. Belangrijk is wel dat je YouTube-account al klaar is om te livestreamen. Als dat nog niet het geval is, verwijst Google je naar alle benodigde informatie om dat mogelijk te maken.
Vervolgens start je een game en open je het Stadia-menu met de Stadia-knop op je controller of de combinatie ‘Shift+Tab’ met muis en toetsenbord. Tik daarna in het zijmenu op ‘Livestream’ en kies voor ‘Rechtstreeks streamen op YouTube’. Stadia vraagt dan om aan te duiden of de video al dan niet geschikt is voor kinderen en je kan daarna alle benodigde instellingen wijzigen. Kies een titel en pas bijvoorbeeld de geluidsinstellingen aan. Stadia kan ook het aantal kijkers weergeven tijdens het spelen. Tot slot tik je op ‘Livestream starten’ om te beginnen.

Streamen toegankelijk

De instellingen in Stadia zijn voorlopig nog erg eenvoudig, want je kan bijvoorbeeld niet meteen een video toevoegen aan een afspeellijst en er is nog geen mogelijkheid om je in-game geluid niet over te nemen in de stream. Dat kan mogelijk problemen met copyright opleveren. Toch is het goed om te zien dat Stadia livestreamen toegankelijk maakt.
Stadia kreeg eerder ook al een Crowd Choice-integratie met YouTubeHet is nog niet bekend wanneer de overige aangekondigde YouTube-integraties beschikbaar zijn. Donderdag start PlayStadia met een livestream van de langverwachte topgame Cyberpunk 2077. Ga jij kijken? Laat het ons weten.