Meer Ubisoft games onderweg

Nieuws
vrijdag, 16 oktober 2020 om 19:00
UbisoftBacklog Option4 1 5f89d1d7ccbe3
Ubisoft is één van de uitgevers met de grootste aanwezigheid op Stadia. Niet voor niets, want ze hebben eerder al aangekondigd dat ze de abonnementsdienst uPlay+ naar Stadia willen brengen. Hiervoor zijn games nodig. En deze komen er nu in bosjes.
Allereerst heeft Stadia Source ontdekt dat Ubisoft op 12 November de Amerikaanse spelshow Family Feud als game naar Stadia brengt. In de game nemen twee teams van vijf familieleden het tegen elkaar op, door te raden welke antwoorden het meest gegeven zijn op enquêtes. In Nederland is het geen bekende spelshow maar in Amerika en Groot Brittannië wel. Je kunt tegen computer tegenstanders, vrienden of online tegen anderen spelen. Daarnaast zijn er speciale mogelijkheden voor streamers om met hun publiek te spelen. Maar er is meer. Zojuist is op het Stadia Community Blog aangekondigd dat er veel games uit de populairste Ubisoft franchises naar Stadia komen.

Watch Dogs

We weten al langer dat eind deze maand Watch Dogs: Legion, de nieuwste game in de Watch Dogs serie, naar Stadia komt. De game lanceert op 29 oktober, net als op alle andere platformen. Maar dat is niet alles. Watch Dogs en Watch Dogs 2 komen ook naar Stadia. Zo is de volledige serie op Stadia te spelen. In Watch Dogs speel je als Aiden Pearce, een hacker en voormalige crimineel, en ga je achter de organisatie aan die jouw familie iets aangedaan hebben. Door je zoektocht naar wraak kom je achter een complot om de Stad over te nemen.
Watch Dogs 2 is een indirect vervolg, waarin je als Marcus Holloway onderdeel uitmaakt van een hackersgroep. Je bevindt je in het moderne San Francisco en probeert het systeem te ontmantelen waarmee burgers in een politiestaat terecht gekomen zijn. Hiermee sta je lijnrecht tegenover andere hackers maar ook mega corporaties die alles proberen te doen om je te stoppen.

Assassins Creed arriveert

Assassins Creed Odyssey is al vanaf het begin speelbaar op Stadia en was dé test titel van Project Stream. Met Assassins Creed Valhalla komt de nieuwste telg ook in de serie, maar nu maken ook de andere delen hun opwachting. De games die naar Stadia komen zijn:
  1. Assassin's Creed: Origins
  2. Assassin's Creed: Syndicate
  3. Assassin's Creed: Unity
In Assassin's Creed: Origins waan je je in het oude Egypte. De assassin's bestonden toen nog niet in hun huidige vorm, net als de tempeliers. In je zoektocht naar wraak, reis je door Egypte en kom je in contact met de Assassin's in een gigantische open wereld. Qua gameplay is het vergelijkbaar met Assassin's Creed Odyssey en dit markeerde een nieuwe wind voor de serie, waarin meer RPG elementen verwerkt zijn. Assassin's Creed: Syndicate en Assassin's Creed: Unity hanteren de klassieke Assassin's Creed formule en leiden je in een avontuur door respectievelijk London en Parijs. In beide games zal je alles uit de kast moeten halen om de tempeliers te stoppen.

Ook Far Cry ontbreekt niet

Ook de Far Cry franchise komt in volle getallen naar Stadia toe. Far Cry 6 is tijdens Ubisoft Forward al aangekondigd voor Stadia met een Day 1 release. Maar helaas duurt dit nog tot 18 februari 2021. Voor die tijd kunnen we ons gaan vermaken met Far Cry 5 en Far Cry: New Dawn. New Dawn is een direct vervolg op Far Cry 5 en deze twee games kunnen volledig co-op gespeeld worden. Overigens hadden we Far Cry: New Dawn al voorspeld, dankzij de ESRB rating die gevonden is.
Deze twee Far Cry games vinden plaats in de Amerikaanse staat Montana. In Far Cry 5 kom je een sekte tegen die de lokale gemeenschap overgenomen hebben. Aan jou en de rebellen de taak om de boel terug te veroveren. Far Cry: A New Dawn speelt zich 17 jaar later af, in een post-apocalyptisch Montana na een globale nucleaire ramp. The Highwaymen maken de dienst uit en terroriseren de inwoners. En jij bent hun redder.

Last but not least

Laatste in de rij is Ghost Recon: Wildlands. Deze voorganger van Ghost Recon: Breakpoint, welke al op Stadia beschikbaar is, brengt je naar Bolivia om de drugs cartels daar te stoppen. Jij bent één van de Ghosts. Een special forces eenheid van vier personen die het land uit de greep van de cartels moet halen. Dit doe je alleen of met drie vrienden in een gigantische open wereld die je op allerlei manieren kunt ontdekken.
Het is wel duidelijk dat Ubisoft op deze manier de weg vrij maakt voor uPlay+. De abonnementsdienst van Ubisoft is al een tijd terug aangekondigd met een release in 2020. Met de grote aankondigingen die volgende week moeten plaatsvinden en het één jarige jubileum van Stadia volgende maand lijkt het erop dat we binnen enkele weken de dienst toch echt kunnen verwachten. We houden je op de hoogte.
Dit is niet het enige grote nieuws van deze week. Gisteren werd ook de releasedatum van Cyberpunk 2077 bekend gemaakt. Ook is er meer content voor Borderlands 3 aangekondigd, check hier alle info.