Watch Dogs: Legion krijgt cross progression en cross play

Nieuws
zaterdag, 17 oktober 2020 om 19:07
Watch Dogs Legion oj8f22e8vh71wpmjw6dw9w5ivriilk45k56z6lqkbi 5f8b27567d828
De Stadia games met een online component kennen wisselend succes. De meeste games hebben last van lege multiplayer lobbies en matchmaking die erg lang duurt of soms zelfs niet. De games die wel succesvol zijn hebben één feature gemeen. Cross play functionaliteit. Gelukkig wordt cross play in steeds meer games toegevoegd om dit te op te lossen op Stadia en Watch Dogs: Legion is de volgende.
De afgelopen week is er erg veel Ubisoft nieuws naar buiten gekomen, zoals de gameplay van Assassin's Creed Valhalla en de aankondigingen van de oudere Ubisoft games die nu naar Stadia komen. En nu is Watch Dogs: Legion ook aan de beurt. Niet dankzij officiele kanalen, maar door een AMA (Ask Me Anything) thread op Reddit. Hierin vroeg één van de redditors of Watch Dogs: Legion cross play zal bevatten. Eén van de ontwikkelaars gaf aan dat Watch Dogs: Legion cross play krijgt maar niet gelijk vanaf dag 1. Dit zal een update zijn gedurende het eerste jaar aan DLC's. De online modi worden ook pas op een later moment uitgebreid en dat lijkt een mooi moment voor cross play. Daarnaast geeft de ontwikkelaar ook aan dat er cross progression in zal zitten tussen alle platformen. Dit betekent dat als je de game op Stadia speelt en een dag later bijvoorbeeld op je PS4 speelt, je met hetzelfde account en personage verder kan.

Deel drie

Watch Dogs: Legion is alweer het derde deel in de serie. Alhoewel de games geen directe vervolgen op elkaar zijn, staan de games natuurlijk wel wat losser met elkaar in verbinding. De eerste twee titels komen binnen enkele maanden ook naar Stadia dus voor diegenen die de serie in zijn volledigheid willen ervaren krijgen daar de kans voor. Watch Dogs: Legion moet op 29 oktober op Stadia verschijnen, tegelijk met alle current-gen consoles.
Heb je al gezien dat er een echte Sega Saturn klassieker mogelijk onderweg is naar Stadia? Het Stadia logo is gespot voor Nights Into Dreams. En als je van Borderlands 3 houdt, mis dan ook de aankondiging van de Season Pass 2 niet.