Nieuw op Stadia: Katamari Damacy REROLL en Darkwood

Nieuws
door Laura Jennydonderdag, 09 september 2021 om 17:42
katamarireroll
Het kan snel gaan in de gamewereld: slechts een paar dagen nadat er een leeftijdscertificering online was verschenen van Katamari Damacy REROLL voor Stadia, plopt de game zo op het platform. Dat niet alleen: ook Darkwood maakt zijn opwachting. Kortom, het gaat alle kanten op op Stadia deze week.
Het is goed om te zien dat nu de scholen weer zijn begonnen er ook weer ruimte is voor nieuwe spellen op Stadia. Ditmaal gaan we enerzijds naar een land van kleuren, vrolijkheid en grapjes, maar anderzijds naar een duistere wereld waarin niets grappig is en alles vooral heel onheilspellend en eng aan je wordt gepresenteerd.

Katamari Damacy REROLL

Katamari is een gamefranchise die je maar net moet liggen. De zeer Japans ingestoken humor, de gameplay zelf en de enorme kleurenpracht die op je afkomen: daar moet je van houden. Het idee is namelijk dat je rolt met een bal en zorgt dat daar zoveel mogelijk aan vast blijft kleven. Doe je dat succesvol, dan krijg je meer punten en mag je naar een volgend niveau, waar je wederom allemaal verschillende objecten op je bal moet rollen om punten te vergaren. Katamari Damacy REROLL is in dat opzicht niet anders dan zijn voorgangers, maar dat is ook precies wat de naam al zegt. Nu uit op Stadia dus.

Darkwood

Van een heel ander kaliber is Darkwood. Hierin worden de vrolijke deuntjes en kleuren compleet weggevaagd, om plaats te maken voor een top-down survival-horrorgame die je op het puntje van je stoel laat zitten. In Darkwood gaat het echter niet alleen om schrikken: het gaat ook om ethiek. Je krijgt namelijk allemaal keuzes voor de voeten geworpen en het is aan jou om te bedenken wat verstandig is. Je keuzes hebben allemaal invloed op de levens van mensen om je heen, dus een kleine fout kan grote gevolgen hebben. Ondertussen moet je proberen niet te schrikken, want Darkwood doet er met zijn gegriezel alles aan om het je zo onaangenaam mogelijk te maken.