Free to play dit weekend: Madden NFL 22 en Rainbow Six Siege

Nieuws
donderdag, 09 september 2021 om 19:43
rainbow six siege
Het is misschien iets te lekker weer om dit weekend binnen te gaan zitten gamen, maar gelukkig kun je Stadia ook makkelijk mee naar buiten nemen, op bijvoorbeeld je smartphone. Er zijn namelijk twee spellen gratis te spelen: Rainbow Six Siege en NFL 22.
Het gratis speelweekend loopt van 9 september tot en met 13 september, dus je krijgt dagen de tijd om als Google Stadia Pro-lid alles uit te proberen binnen Madden NFL en Rainbow Six Siege. Dat kost je niets extra’s. Wil je ze na 13 september blijven spelen, dan moet je ze aanschaffen, maar vooralsnog is het in ieder geval een fijne manier om de games uit te proberen.

Madden NFL 22

Het is in Nederland niet een enorm grote sport, maar Madden NFL 22 kent ongetwijfeld ook in ons land fans. Het spel is het officiële spel van de Amerikaanse sport American Football en het draait dan ook volledig om het spelen van die sport. Deze versie werkt wat soepeler dan zijn voorganger, maar er is ook kritiek op bijvoorbeeld de nieuwe interface en uberhaupt de presentatie, die wat vreemd wordt gevonden. EA’s Madden NFL 22 is dan ook niet helemaal de enorme upgrade waar de fans van de franchise misschien op hadden gehoopt, maar alsnog kun je er een heerlijk potje Madden mee spelen.

Rainbow Six Siege

De shooter Rainbow Six Siege gooit het over een andere boeg. Ook hier is het de bedoeling om zo realistisch mogelijk over te komen, maar dan niet bepaald in sport en spel. In Rainbow Six Siege maak je deel uit van een anti-terrorisme-eenheid die in het geheim allerlei bedreigingen moet tegenhouden.
Onze IGN Benelux-collega’s schreven er het volgende over: “Rainbow Six Siege is een frisse ervaring na al het andere shooter-geweld dit jaar. De snelheid wordt ingewisseld door rust en controle, wat voor tactische gameplay zorgt die vrij goed werkt met willekeurige spelers, maar vooral schittert met vrienden. Samen een huis met terroristen afschieten is het hoogtepunt van de game, een ervaring die je ook krijgt in de solosituaties. Rainbow Six Siege bevat misschien niet veel modi, maar heeft wel genoeg variatie in de content die het brengt.” Er was wat kritiek op de servers, maar dat is inmiddels al stukken beter. Rainbow Six Siege verscheen namelijk al in 2015, maar wordt nog altijd flink geüpdatet.