Nieuwe features ontdekt in versie 2.52 van Stadia app

Nieuws
maandag, 18 januari 2021 om 19:31
ab4029960b376496929c81f79eb4c5d2
De website 9to5Google ontleed regelmatig nieuwe versies van Android apps in hun APK Insight rubriek. Hierdoor kunnen ze vaak in de broncode hints naar nieuwe mogelijkheden vinden. Zo doen ze dat ook voor de Stadia app en dat leverde weer interessante resultaten op.
In de nieuwste versie van de Stadia app, 2.52, zijn weer een aantal nieuwe Stadia features ontdekt. Dit betekent niet automatisch dat ze binnenkort beschikbaar komen want het kan soms nog maanden duren. Maar daarom niet minder interessant. Als eerste lijkt de 'Explore' tab van de app een make over te krijgen. Er zijn allerlei verwijzingen gevonden naar nieuwe stukjes tekst die erop duiden dat het een overzicht gaat bieden van je vrienden, activiteit, screen captures en meer. Daarnaast komt er ook support voor 56k modems. Wat bijzonder is want een inbelverbinding is vele malen trager dan de minimale vereiste voor Stadia. Nu is het wel bijna 1 april...

Meer focus op lokale multiplayer

Lokale multiplayer, ook wel couch co-op genoemd, is een onderdeel wat nog niet veel liefde krijgt op Stadia. Maar daar komt mogelijk verandering in. Er zijn verwijzingen gevonden naar een feature waarmee je een lokale multiplayer sessie kan starten via de app, waarbij een andere speler kan inloggen met zijn account. Dit allen middels een code vergelijkbaar voor het koppelen van een controller. Mogelijk houdt dit in dat je lokaal samen kunt spelen met je eigen profielen in plaats van via gast accounts. Dit maakt het mogelijk om voortgang op te slaan en achievements te behalen.
Het meest mysterieuze is misschien nog wel de verwijzing naar iets dat 'Project Hailstorm' genoemd wordt. Er zijn twee stukjes code die hiernaar verwijzen waarin staat:
'A Hailstorm is coming soon.'
'Introducing Project Hailstorm from Stadia'
Er is nog geen enkel idee wat dit kan betekent. Mogelijk een Stadia exclusieve titel? Of een hele bijzondere feature? De tijd zal het leren, er wordt al volop gespeculeerd.