Nieuwe game met PEGI rating: Little Big Workshop

Nieuws
donderdag, 05 november 2020 om 12:30
New Project 1
De diverse organisaties die leeftijdsratings aan nieuwe Stadia games geven zijn inmiddels een goede bron van informatie geworden. PEGI, de Europese organisatie voor leeftijdsratings, heeft weer een nieuwe, onaangekondigde game voor Stadia beoordeelt. Deze heet Little Big Workshop.
Het krijgen van zo'n rating geeft vrijwel altijd een signaal af dat een uitgever bezig is met de voorbereidingen om een game op Stadia uit te brengen. Zo hebben we al diverse ontdekkingen gedaan, waarvan vorige week nog Murder By Numbers ontdekt werd. Na wat onderzoek lijkt ook het simulatie genré naar Stadia te komen. Little Big Workshop is namelijk een simulatiegame waarin je een fabriek dient op te zetten waar je producten dient te ontwerpen, je werklui moet managen en zo orders moet vervullen voor geïnteresseerde bedrijven. De game heeft een cartoonachtige art style, wat de game alleen maar meer charme geeft. De game is al een tijdje uit op de PC, waardoor er al een trailer beschikbaar is. Deze vind je hieronder.

Geen onbekende uitgever

Wat deze ontdekking alleen maar meer kracht bijzet, is het feit dat de uitgever van deze game geen onbekende is. Het betreft namelijk Handy Games, welke al eerder al Spitlings en One Hand Clapping op Stadia uitgebracht heeft. Daarnaast moet het eerder aangekondigde El Hijo: A Wild West Tale ook nog steeds verschijnen op Stadia. Het lijkt er overigens op dat Google gehoord geeft aan de oproep van een groep gamers om meer diverse games op Stadia uit te brengen. Nadat we twee weken geleden te horen kregen dat de eerste strategie games naar Stadia komen (Humankind & Phoenix Point), lijkt nu het simulatie genré ook te arriveren. Laten we hopen op veel meer.
De Stadia app heeft ook een nieuwe versie ontvangen. En daarmee zijn er ook weer hints gevonden in de broncode die verwijzen naar nieuwe features. Lees hier meer. Daarnaast zijn er eergisteren uit het niets weer twee games op Stadia verschenen. Far Cry 5 en Far Cry: A New Dawn. Lees hier de details.