Nieuwe Stadia exclusive aangekondigd en beschikbaar: Submerged - Hidden Depths

Nieuws
donderdag, 03 december 2020 om 19:32
Submerged
We wisten dat er vandaag een aantal aankondigingen aankwamen, ook van Stadia Games & Entertainment. Wat we niet verwacht hadden, was de aankondiging van een geheel nieuwe Stadia exclusive én meteen een release van deze game.
Uit het niets is Submerged - Hidden Depths aangekondigd. Deze game is ontwikkeld als Stadia exclusive en is vandaag uitgekomen. De game is gratis voor Stadia Pro leden en dus meteen te spelen. Het betreft een 3D adventure game, waarin je als een broer en een zus speelt in een wereld waarin de waterspiegel gigantisch gestegen is. Je gaat de ruïnes van een stad verkennen tussen de zeedieren in en verborgen schatten ontdekken. De game draait volledig rond het verkennen van de spelwereld en kent geen gevechten. Grafisch ziet het er enorm goed uit, getuige onderstaande trailer.

Niet de eerste game

Alhoewel de game voor velen onbekend zal zijn, is dit niet de eerste game in de serie. Het is het vervolg op Submerged, ook een 3D platformer die een aantal jaren geleden uitgekomen is op de consoles en PC. De studio die de games gemaakt heeft, Uppercut Games, is geen studio die alleen maar exclusieve Stadia games maakt, maar voor deze game hebben ze gekozen voor Stadia als platform. Vooralsnog lijkt het geen timed exclusive te zijn.
Er gebeurt momenteel ontzettend veel rondom Stadia. Ook Immortals: Fenyx Rising is vandaag uitgekomen. Ter viering hiervan is er een launch trailer verschenen, die vind je hier. En ook Red Dead Online, het online component van Red Dead Redemption 2 heeft een content update gekregen. Check hier de details.