The Elder Scrolls Online: Gates of Oblivion aangekondigd

Nieuws
doorJerry Frederikdonderdag, 28 januari 2021 op 12:15
The Elder Scrolls Online: Gates of Oblivion aangekondigd
Eerder deze week heeft Bethesda de nieuwste Elder Scrolls: Online content onthuld, genaamd Gates of Oblivion. Het jaar 2021 is het jaar van Gates of Oblivion, met een verhaallijn die meerdere content updates en add-ons zal overstijgen.
Voor The Elder Scrolls: Online hanteert de ontwikkelaar ieder jaar een bepaald thema, waar alle content updates van dat jaar zich aan houden. Zo heeft de ontwikkelaar er voor gezorgd dat ze een uitgebreidere verhaallijn kunnen neerzetten. Dit blijkt een succesformule te zijn. In Gates of Oblivion betreed je Oblivion, de onderwereld van Tamriel. De content bestaat uit één Chapter, wat eigenlijk een grote betaalde uitbreiding is, en drie content updates die als losse add-ons gekocht kunnen worden. Het releaseschema vind je hieronder:

- Flames of Ambition add-on - 8 maart 2021- Blackwood Chapter - 1 juni 2021- Onaangekondigde Dungeon Pack - Q3 2021- Onaangekondigde Story Zone add-on - Q4 2021

- The Elder Scrolls: Online Blog

Het verhaal begint dus met de Flames of Ambition add-on en begint op 8 maart. Hieronder vind je de aankondigings trailer.

Flames of Ambition & Blackwood

In de Flames of Ambition add-on worden twee nieuwe dungeons toegevoegd die het verhaal aftrappen. In 'The Cauldron' neem je het op tegen de Prince of Destruction in een race tegen de klok om hem te stoppen. De 'Black Drake Villa' verbergt een mysterieuze tome vol met spreuken die je moet zien te redden voordat deze verbrand wordt. Daarnaast worden er uiteraard nieuwe items toegevoegd.
De Blackwood Chapter is een grote betaalde uitbreiding die niet alleen veel content toevoegt, maar ook nieuwe features. Je reist naar de nieuwe Blackwood-regio, waarin het verhaal voortgezet wordt. Een nieuwe regio betekent uiteraard ook nieuwe quests, items, collectibles, public dungeons enzovoort. Daarnaast wordt er een nieuwe Trial voor twaalf spelers toegevoegd. Dit is te vergelijken met raids in andere games. En misschien wel het meest interessante is de toevoeging van een Companion systeem. Je krijgt in deze uitbreiding de mogelijkheid om met een NPC de strijd aan te gaan. Er zijn meerdere personages, ieder met een eigen verhaal en persoonlijkheid.
De Stadia Pro-games voor februari zijn inmiddels bekend. Heb jij ze al gezien? Zo niet, dan kun je hier lezen welke games het zijn. En de Stadia Makers game Kaze and the Wild Mask heeft een releasedate gekregen. Je kunt deze hier vinden.