Stadia Pro games voor februari bekend, inclusief exclusives

Nieuws
woensdag, 27 januari 2021 om 8:00
journey to the savage planet
Samen met de nieuwe games die voor deze week aangekondigd zijn, heeft Google de Stadia Pro games voor februari bekend gemaakt. Aanstaande maandag is het immers alweer de eerste van de maand. We kunnen met een drietal nieuwe titels aan de slag.
De eerste van de drie titels is Lara Croft and the Guardian of Light. In deze voorganger van Lara Croft and the Temple of Osiris (Eveneens een Stadia Pro titel) bestuur je Lara vanuit een isometrisch perspectief om allerlei puzzels op te lossen en vijanden te verslaan. Dit kan met maximaal vier spelers of in je eentje. Daarnaast krijgen we ook Enter The Gungeon, de indiegame die vorige maand op Stadia is uitgekomen. Deze top down bullet hell shooter is in het verleden geroemd om de local co-op-modus.
De grootste game is ongetwijfeld Journey To The Savage Planet. Deze avonturengame komt van Typhoon Studios en was al in ontwikkeling voor de gamemaker door Google werd overgenomen. Nu brengt Typhoon Studios zijn grootste titel mee naar Google Stadia, plus exclusieve content die je alleen in de Stadia-versie zal vinden. Hieronder kun je een voorproefje krijgen.

Er verdwijnen ook Stadia Pro titels

Zoals gewoonlijk verlaten sommige titels ook de Stadia Pro-catalogus. Het zijn welgeteld zes titels. De voorbije maanden heeft Google het aantal Stadia Pro titels wat op één moment beschikbaar was wel steeds verder laten groeien, en dat door meer games toe te voegen dan weg te halen. Hier komt nu een einde aan zo blijkt. Maar treur niet, je kunt de titels nog claimen tot 31 januari. Als je een Stadia Pro-titel eenmaal geclaimd hebt, is deze voor altijd van jou zolang je Stadia Pro-abonnement actief is. De games die de dienst verlaten zijn The Gardens Between, Hello Neighbor: Hide & Seek, HITMAN 2, Sniper Elite 4, Into the Breach en Panzer Dragoon Remake.
Fans van sportgames kunnen ook opgelucht ademhalen. Madden NFL 21 komt deze week naar Stadia en komt binnen met een knal. Lees hier de details. En als je meer van Immortals: Fenyx Rising bent, kun je hier lezen hoe je het laatste cross over event kunt meemaken.