Nieuwe trailer van Outriders geeft je een stoomcursus Enoch

Nieuws
vrijdag, 12 maart 2021 om 13:32
outriders 5f801ef8eee5e
Het is hopelijk geen grap: op 1 april verschijnt Outriders, de nieuwe game van 'People can Fly' en 'Square Enix'. In de nieuwe trailer krijg je een stoomcursus Outriders, waarin vooral meer wordt getoond van de wereld waarin je je bevindt en waarom.

Outriders: het verhaal

Het is 2048 en de beschaving moet ergens in de ruimte opnieuw worden opgebouwd, op de planeet Enoch. Natuurlijk wil je daar de knappe koppen, de wetenschappers, de mensen met goede genen voor gebruiken, maar als dat plan mislukt, moet je naar iets anders uitwijken. Vandaar dat de paria’s van de mensheid erop uit worden gestuurd om onze soort te redden.
Niet dat je in Outriders vooral bezig bent met de reproductie: je moet vechten voor je recht om een bepaalde planeet toe te eigenen. De planeet Enoch doet er alles aan om je dat zo moeilijk mogelijk te maken, met rare wezens en onbekende krachten die uiteindelijk in jouw schurkhelden terecht komen. Met elke kill worden je krachten alleen maar sterker, dus helemaal high van de superkrachten doorkruis je de planeet, vechtend met buitenaardse wezens.

Shooter met RPG-elementen

Outriders is een co-op RPG-shooter die je in third person speelt. Het spel is bovenal een actiegame met veel schieten, maar er zit wel een roleplaying-aspect achter. Je bestuurt in dit spel één personage dat je aan het begin zelf samenstelt. Je kunt kiezen uit vier klassen:
  • Trickster, die de tijd kan manipuleren
  • Pyromancer, die graag met vuur speelt
  • Devastator, die aardbevingen kan veroorzaken
  • Technomancer, die graag turrets gebruikt om het de vijanden moeilijk te maken
Niet dat je die speciale vaardigheden tot in de eeuwigheid kunt gebruiken, want ze hebben allemaal wel een kleine cooling down periode om het spel iets uitdagender te maken. Daarnaast kun je gebruikmaken van wapens, zoals geweren en een heel arsenaal aan guns. Erg handig, want je moet het niet alleen tegen buitenaards gespuis opnemen, maar ook tegen mensen.
(het kan voorkomen dat je deze trailer moet openen op YouTube in verband met de leeftijdsrestrictie van 18+)
De demo van Outriders is nu speelbaar, maar alleen op PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox Series X/S, Xbox One en Steam. De demo is nog maar even live (sinds februari), maar heeft al 2 miljoen spelers weten te trekken. Het volledige spel komt wel naar Stadia op 1 april.