Twee nieuwe games officieel bevestigd voor Stadia

Nieuws
zaterdag, 13 maart 2021 om 9:00
blue fire
Sinds kort zorgt Google er voor dat nieuwe games kort voor een release aangekondigd worden. Er zijn weer twee nieuwe games onderweg naar Stadia, zo leren we via de officiële community blog voor Stadia. Het is één verrassing en één game waarvan we het stiekem al wisten.
De twee games die op korte termijn naar Stadia komen zijn Blue Fire en Trine 4. Van Blue Fire wisten we het eigenlijk al, omdat we eerder al melding maakten van een leeftijdsclassificatie voor de game. De bevestiging is nu daar. De indie game belooft een mix van Hollow Knight en Dark Souls te worden, twee games die al indruk gemaakt hebben in het verleden. De game is inmiddels al uit op de consoles en PC, dus voor indrukken van de game hoef je niet ver te zoeken. Wanneer de game precies komt is nog niet duidelijk.

Co-op platformer op zijn best

De volgende game is enigszins een verrassing, maar zeker geen onaangename. De game Trine 4: The NIghtmare Prince komt ook naar Stadia, zoals je kunt zien in de trailer hierboven. De Trine games staan bekend als platform games met uitstekende co-op gameplay. Je kunt drie verschillende personages besturen om alle platform puzzels op te lossen, alleen of met drie vrienden. In dit vierde deel zijn de meeste game mechanics geperfectioneerd om de beste Trine ervaring tot nu toe te bieden. Ook van Trine 4 weten we nog niet wanneer deze precies komt, maar dit zal ongetwijfeld niet lang duren.
Inmiddels is bekend dat, na een kleine ruzie, Terraria volgend week naar Stadia komt. Voor meer informatie kun je hier terecht. En mis ook de eerste gameplay beelden van MotoGP 21 niet. Deze kun je hier bekijken.