Terraria voor Stadia: releasedatum is bekend

Nieuws
vrijdag, 12 maart 2021 om 10:31
terraria UmTghXS
We weten eindelijk wanneer Terraria verschijnt op Google Stadia: 18 maart. Nog maar een weekje en we kunnen deze populaire game van Re-Logic spelen. Dat had weinig gescheeld.

Ruzie Re-Logic en Google

Er was nogal een strijd gaande tussen ontwikkelaar Re-Logic en Google. Google zou Re-Logic enige tijd geen toegang meer hebben gegeven tot zijn Google-accounts. Hierop besloot hij publiekelijk te gaan praten over de situatie, want hij vond het onacceptabel dat Google Support hem maar niet kon helpen wel toegang te krijgen.
In een tweet liet Re-Logic - wiens echte naam 'Andrew Spinks' is - vervolgens weten dat hij door het akkefietje met zijn account besloot om Terraria maar helemaal niet meer naar Google Stadia te laten komen. Hij legde de ontwikkeling ervan neer. Een opvallende tweet, want tot die tijd wist niemand dat er überhaupt sprake was van een Stadia-release voor de populaire indiegame.

Stadia releasedatum Terraria

Gelukkig is de miscommunicatie inmiddels uit de wereld en heeft hij de ontwikkeling van het spel voor Stadia weer voortgezet. Snel ook, want de releasedatum is 18 maart geworden. De PEGI-rating is er al een maand, dus er lijkt weinig in de weg te staan van deze release. Terraria is een sandbox-spel waarin je elke keer weer in een andere wereld speelt. Wat je in die wereld doet, is geheel aan jou. Wil je wapens maken, een stad bouwen, of simpelweg op ontdekkingsreis gaan? Het kan allemaal en dan komen er ook nog contentuitbreidingen bij.
Het is geweldig om te zien dat deze indielieveling naar Stadia komt. Op Steam krijgt het spel een 10 uit 10 op basis van 552.771 reviews. De game heeft dezelfde visuele stijl en sidescrolling actie als een NES-Mario-game, maar dan ben je meer bezig met het bewerken van de spelwereld in plaats van slechts erdoorheen te rennen naar de eindvlag. Je kunt het spel bovendien met vrienden spelen, niet tegen, maar met elkaar.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…