Bekijk hier de nieuwe trailer voor Death Carnival

Nieuws
dinsdag, 04 mei 2021 om 12:15
death carnival
Eén van de eerste Stadia Makers-games die aangekondigd werd, is Death Carnival. In deze twin stick shooter bevind je jezelf in een dystopische toekomst waarin de waan van de dag draait om moordlustige spelen. Jij neemt het op tegen andere spelers om iedere dag weer te overleven. Wij hebben de nieuwste trailer voor je.

Death Carnival

Twin Stick Shooters is één van de genres die ondervertegenwoordigd is op Stadia. Vooralsnog vinden we alleen It Came From Space And Ate Our Brains op Stadia in dit genre. In deze games gebruik je de linkerstick van je controller om te bewegen en de rechter om te richten en te schieten. Dit populaire genre onder de indiegames staat bekend als zeer geschikt voor co-op games. En ook Death Carnival gaat hier gebruik van maken. De game is namelijk online samen of tegen andere spelers te spelen. Het beste nieuws? De game heeft cross-play met de PC en cross progression. Je voortgang deel je dus met de andere platformen. Hieronder vind je de nieuwste trailer.

Stadia Makers

Death Carnival was één van de eerste Stadia Makers-games die vorig jaar aangekondigd werd en had eigenlijk in de winter van 2020 uit moeten komen. Inmiddels is de game flink opgeschoven en moeten we nog zeker tot eind 2021 wachten. Maar als we iets geleerd hebben het laatste jaar, is dat je beter even kunt wachten in plaats van games vol met bugs uitbrengen. Het Stadia Makers program is overigens nog steeds actief ondanks de sluiting van Stadia's first party studio's. Dit project ondersteund indie-ontwikkelaars om hun game naar Stadia te brengen, vanaf dag één. Inmiddels hebben we hierdoor al vele pareltjes kunnen spelen.
Gisteren werd ook bekend gemaakt dat we in 2021 de House of the Dead-remake op Stadia mogen verwachten. Je leest hier de details. De tactische strategiegame Phoenix Point krijgt deze maand nieuwe content. Je kunt hier checken wat we mogen verwachten.