Phoenix Point krijgt deze maand nieuwe Festering Skies add-on

Nieuws
maandag, 03 mei 2021 om 12:15
maxresdefault 1
Phoenix Point was in december één van de eerste strategie games op Stadia. De game trekt duidelijk zijn inspiratie uit de X-com serie, maar dit is zeker geen belediging. De versie die op Stadia beschikbaar was, bevatte alle eerder uitgebrachte DLC content. Nu is er meer nieuwe content in aantocht.
Op de website van de game leren we namelijk dat er vanaf 25 mei nieuwe content beschikbaar zal zijn, ook op Stadia. De add-on wordt 'Festering Skies' genoemd en laat je voor het eerst tegenstanders in de lucht bestrijden. Naast nieuwe units die je hiervoor kunt gebruiken, zullen er ook nieuwe missies beschikbaar komen inclusief een nieuwe verhaallijn. Daarnaast zijn er ook meerdere nieuwe wapens te researchen. De add-on content is overigens niet gratis maar moet aangeschaft worden in de Stadia -winkel. Een prijs is nog niet bekend.

Meer strategie is welkom

Het strategiegenre is nog magertjes vertegenwoordigd op Stadia. Alhoewel er meerdere genres zijn op Stadia die ondervertegenwoordigd zijn, is het strategie-en simulatiegenre er een waar de kansen liggen voor het platformen. Dit zijn vaak games waarbij de focus op de PC als platform ligt, en het voordeel van Stadia is dat je met zowel je controller als toetsenbord en muis op meerdere apparaten kunt spelen. Als er meer games zijn die op een console niet te spelen zijn, kan het interessanter worden voor consolegamers maken om Stadia te proberen. Of er nog meer strategiegames gaan volgen dit jaar, blijft toch even afwachten.
Vorige week heeft Marvel's Avengers een permanente prijsverlaging gekregen. Je kunt hier checken voor welke prijs je de game nu op de kop kunt tikken. En Destiny 2 spelers kunnen binnenkort met een bekende raid aan de slag. Je leest hier welke raid naar Destiny 2 komt.