House of the Dead remake nu officieel bevestigd voor Stadia

Nieuws
maandag, 03 mei 2021 om 12:30
H2x1 NSwitchDS TheHouseOfTheDeadRemake
Als je aan House of the Dead denkt, denk je waarschijnlijk meteen aan Arcade gamehallen. En dat klopt ook. In de jaren 90 maakten deze games furore op arcade kasten, maar dit jaar komt de serie ook naar Stadia.
Er is een remake in de maak van House of the Dead. Deze game speelde je vroeger in de arcadehallen met een light gun, waarbij je hordes zombies moest zien neer te knallen. De game is voor dit jaar aangekondigd voor de Nintendo Switch en Google Stadia, zo leren we via de website Co-Optimus.
Naast verbeterde graphics en gameplay zullen er ook nieuwe personages in de game zitten. Hoe de uitwerking op Google Stadia er zal uitzien, is nog niet bekend. Je hebt immer geen light gun waarmee je nu de zombies kunt neerschieten, en vermoedelijk zal de game aangepast worden voor een controller of muis.

Google investeert in third-party games

Na de sluiting van de first party studios in februari, lijkt Google het geld te stoppen in third-party games. Het aantal van deze games die de laatste tijd aangekondigd zijn voor Stadia groeit in een hoog tempo, en je kan het vergelijken met de hoeveelheid nieuwe games voor de next-gen consoles. Het lijkt er dus op dat de verandering van strategie goed uitpakt maar de vraag is wel hoe snel Stadia kan groeien, aangezien de concurrenten ook niet bepaald stil zitten. Met name Microsoft breidt agressief uit met zijn GamePass-dienst.  
Vorige week is de game Legend of Keepers verschenen op Stadia. Je kunt hier de launch trailer vinden. En de early access game Embr heeft een grote content update gekregen. Je kunt hier meer lezen.