Nieuwe update Baldur's Gate 3 met veel aanpassingen

Nieuws
zondag, 06 december 2020 om 11:28
Baldurs gate 3
Baldur's Gate is inmiddels ongeveer twee maanden beschikbaar en is in Early Access vorm gereleased. Dit betekent dat er regelmatig updates komen met nieuwe content of aanpassingen. Inmiddels is de derde patch live, met veel aanpassingen maar helaas wel een keerzijde.
Larian hanteert het Early Access model al langer, ook voor de Divinity: Original Sin games. Spelers krijgen zo de kans om mee te denken en feedback tegen om de games nog beter te maken. Voor Baldur's Gate 3 is dit nu ook gebeurd. In een nieuwe community update worden de grootste wijzigingen toegelicht. De interactie met companions is aangepast en uitgebreid, companions kunnen je nu automatisch volgen als je over obstakels springt en de dice rolls zijn flink aangepakt. Baldur's Gate 3 is gebaseerd op de Dungeons & Dragons licentie en dat betekent dat het gooien van een dobbelsteen vaak succes of falen bepaalt. Tot nu toe resulteerde het soms in een slechte worp die grote negatieve gevolgen kon hebben in je savegame. Er is nu beter rekening mee gehouden zodat je meer kansen op succes hebt, door bijvoorbeeld de mogelijkheid te geven om een beperkt aantal keer opnieuw te rollen. Daarnaast lukt het met zwakkere spreuken niet meer om het terrein te veranderen. Alleen met sterkere spreuken kun je gras in brand zetten enzovoorts. Het resulteert in een beter passende gameplay bij een Dungeons & Dragons game. Er is nog veel meer te noemen. Je kunt de gehele blog hier teruglezen of onderstaande video bekijken.

Steeds beter, maar dat vereist ook iets van spelers

Baldur's Gate 3 wordt duidelijk een steeds betere game en dit is nog maar het begin van de early access. Wij hebben de game al voorzien van een review en konden de game vergelijken met een ruwe diamant. Ontzettend veel potentie, die er waarschijnlijk pas uitkomt bij de volledige release. Dat is uiteraard ook geen verassing bij een early access game. Het gaat hoe dan ook een absolute topper worden. Een ander bekend punt van early access games, en één waar ook voor gewaarschuwd is bij Baldur's Gate 3, is het verliezen van progressie. Deze update zorgt er namelijk voor dat je save games niet meer speelbaar worden. Als de nieuwe update geïnstalleerd is, moet je een nieuwe game beginnen. Op Stadia is de update automatisch toegepast, dus iedere speler zal opnieuw moeten beginnen. Het kan gebeuren dat dit vaker voorkomt gedurende het komende jaar.
Er is nog kort de tijd om te profiteren van de mega sales op NBA 2K21 & Ghost Recon: Breakpoint. Klik hier voor de details. En er is weer een leeftijdsclassificatie gevonden voor een nieuwe game, Enter The Gungeon, check hier de details.